İncir kürü, incirden yapılan bir kürdür ve düzenli tüketildiğinde çokça faydası vardır. Kansızlığı giderir, kilo vermeye yardımcıdır ve hipertansiyonu önler. Peki şifa deposu olan incir kürü nasıl yapılır?
İncir kürünü evinizde kolaylıkla hazırlamanız mümkün. Bu kürü hazırlayıp tüketerek, pek çok sağlık sorununuza da çare bulabilirsiniz. Kadın hastalıklarından, solunum yolu problemlerine kadar pek çok soruna çözüm sunan incir kürü nasıl yapılır?
İNCİR KÜRÜ FAYDALARI NELERDİR?
İNCİR KÜRÜ NASIL YAPILIR?
İncir kürünü doğru şekilde yapmak, bu kürün sağladığı faydalardan yararlanmak adına çok önemlidir. Öte yandan hazırlanan incir kürünü düzenli kullanmak da önem arz eder. İncir kürünü yapmak için öncelikle 1 litre suyu kaynatın. Suyun klorsuz olmasına özen gösterin. Kaynayan suya 15 tane kuru incir koyun. Bu suyu 20 dakika kadar ağzı kapalı olarak kaynatın. Akabinde suyu süzün ve gönül rahatlığıyla tüketin.
İncir kürünü evinizde kolaylıkla hazırlamanız mümkün. Bu kürü hazırlayıp tüketerek, pek çok sağlık sorununuza da çare bulabilirsiniz. Kadın hastalıklarından, solunum yolu problemlerine kadar pek çok soruna çözüm sunan incir kürü nasıl yapılır?
İNCİR KÜRÜ FAYDALARI NELERDİR?
- Yüksek oranda magnezyum ve fosfor içerir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Hamile kalmayı kolaylaştırır.
- Sindirim problemlerine karşı etkilidir.
- Kalp hastalıklarına karşı korur.
- Kan yapıcı etkisi vardır, kansızlığı giderir.
- Tansiyonu dengeler.
- Kemikleri güçlendirir.
- Kilo vermeyi kolaylaştırır.
- Şeker hastalarının bilinçli ve az tüketmeleri gerekir. Çünkü incirin içeriğinde yüksek miktarda şeker vardır.
- Lifli ürünlere alerjisi olanların bu kürü ve meyveyi tüketmemeleri gerekir. Çünkü incir, lifli bir meyvedir.
- Hassas vücut yapısına sahip olanlarda alerjiye sebep olabilir.
- Fazla tüketiminde ishale neden olabilir.
İNCİR KÜRÜ NASIL YAPILIR?
İncir kürünü doğru şekilde yapmak, bu kürün sağladığı faydalardan yararlanmak adına çok önemlidir. Öte yandan hazırlanan incir kürünü düzenli kullanmak da önem arz eder. İncir kürünü yapmak için öncelikle 1 litre suyu kaynatın. Suyun klorsuz olmasına özen gösterin. Kaynayan suya 15 tane kuru incir koyun. Bu suyu 20 dakika kadar ağzı kapalı olarak kaynatın. Akabinde suyu süzün ve gönül rahatlığıyla tüketin.