iltasyazilim
FD Üye
İncir Pudingi (Sütsüz) Tarifi İçin Malzemeler
*12 su bardağı un
*12 su bardağı nişasta
*6 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilin
*12 su bardağı pekmez
*1 su bardağı küçük küçük doğranmış kuru incir
*Süslemek için ceviz ve kuru incir
İncir Pudingi (Sütsüz) Tarifi Yapılışı Oğlumun süt alerjisi olduğu için sürekli sütsüz tarifler deniyorum Evdeki kuru incirleri değerlendirmek için böyle bir tatlı denedim ve çok hoşumuza gitti! Hafiften aşureyi andıran bir tadı ve görüntüsü var ama kıvamı puding gibi o yüzden bu tatlıya “incir pudingi adını koyduk )
Gelelim tarifimize:
6 su bardağı suyu tencereye alıp üzerine un ve nişastayı ekliyoruz, bir çırpıcı yardımıyla topaklanmasına izin vermeden koyulaşana kadar karıştırıyoruz Koyulaşmaya başlayınca içine şekeri ve vanilini ilave ediyoruz Kaynamaya başlayınca pekmezi katarak birkaç dakika kaynatıp renginin değişmesini izliyoruz Ve kuru incirleri de katıp birkaç dakika daha kaynatarak incirlerin yumuşamasını sağlıyoruz Sonra kaselere paylaştırıp soğumasını bekliyoruz Benim yaptığımda 7 kase çıktı Üzeri biraz kabuk tutunca incir ve cevizlerle süsleyebilirsiniz Ilık hali de çok güzeldi, dolapta bekledikten sonra da çok lezzetliydi İstediğiniz şekilde tüketebilirsiniz
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın, afiyet olsun
*12 su bardağı un
*12 su bardağı nişasta
*6 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilin
*12 su bardağı pekmez
*1 su bardağı küçük küçük doğranmış kuru incir
*Süslemek için ceviz ve kuru incir
İncir Pudingi (Sütsüz) Tarifi Yapılışı Oğlumun süt alerjisi olduğu için sürekli sütsüz tarifler deniyorum Evdeki kuru incirleri değerlendirmek için böyle bir tatlı denedim ve çok hoşumuza gitti! Hafiften aşureyi andıran bir tadı ve görüntüsü var ama kıvamı puding gibi o yüzden bu tatlıya “incir pudingi adını koyduk )
Gelelim tarifimize:
6 su bardağı suyu tencereye alıp üzerine un ve nişastayı ekliyoruz, bir çırpıcı yardımıyla topaklanmasına izin vermeden koyulaşana kadar karıştırıyoruz Koyulaşmaya başlayınca içine şekeri ve vanilini ilave ediyoruz Kaynamaya başlayınca pekmezi katarak birkaç dakika kaynatıp renginin değişmesini izliyoruz Ve kuru incirleri de katıp birkaç dakika daha kaynatarak incirlerin yumuşamasını sağlıyoruz Sonra kaselere paylaştırıp soğumasını bekliyoruz Benim yaptığımda 7 kase çıktı Üzeri biraz kabuk tutunca incir ve cevizlerle süsleyebilirsiniz Ilık hali de çok güzeldi, dolapta bekledikten sonra da çok lezzetliydi İstediğiniz şekilde tüketebilirsiniz
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın, afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.