iltasyazilim
FD Üye
İncir reçeli tarifi için malzemeler
500 g incir
2 su bardağı su
500 g toz şeker
Yarım limonun suyu
3~4 karanfil
İncir reçeli hazırlanışı
İncirlerin kabuğunu soyun Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin 5 dakika kaynatıp suyunu süzün Tekrar su ekleyip kaynatın Bu işlemi üç kez tekrarlayın İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın İncirleri ilave edip 2025 dakika daha kaynatın Şurup koyulaştığında ocaktan alın Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın
500 g incir
2 su bardağı su
500 g toz şeker
Yarım limonun suyu
3~4 karanfil
İncir reçeli hazırlanışı
İncirlerin kabuğunu soyun Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin 5 dakika kaynatıp suyunu süzün Tekrar su ekleyip kaynatın Bu işlemi üç kez tekrarlayın İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın İncirleri ilave edip 2025 dakika daha kaynatın Şurup koyulaştığında ocaktan alın Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın