iltasyazilim
FD Üye
5 Su bardagi elenmis un
1 Su bardagi tozseker
100 gr margarin
1 Su bardagi süt
2 Adet yumurta
30 gr yas maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabugu rendesi
20 Adet incir receli tanesi
Üzerine :
Margarin
Pudra sekeri
Mayayi 1 si bardagi sicak süt ile eritin
Bir süre kabarmasini bekleyin
Unu, sekeri, margarini, yumurtalari, tuzu ve icinde maya erittiginiz sütü karistirin
Limon kabugu rendesini de ekleyin
Gerekirse 12 corba kasigi daha un ekleyin
Hamuru yogurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasini bekleyin
2 Kat kabaran hamurdan parcalar koparin
Yuvarlayip, iclerine birer incir receli tanesi koyun
Hamuru acik yeri kalmayacak sekilde kapatin
Yaglanmis firin tepsisine siralayin
Her birinin üzerine bir parca margarin koyun
200 dereceli firinda pembelesene dek pisirin
Üzerine pudra sekeri serperek servis yapin
1 Su bardagi tozseker
100 gr margarin
1 Su bardagi süt
2 Adet yumurta
30 gr yas maya
1 Tutam tuz
1 Adet limon kabugu rendesi
20 Adet incir receli tanesi
Üzerine :
Margarin
Pudra sekeri
Mayayi 1 si bardagi sicak süt ile eritin
Bir süre kabarmasini bekleyin
Unu, sekeri, margarini, yumurtalari, tuzu ve icinde maya erittiginiz sütü karistirin
Limon kabugu rendesini de ekleyin
Gerekirse 12 corba kasigi daha un ekleyin
Hamuru yogurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasini bekleyin
2 Kat kabaran hamurdan parcalar koparin
Yuvarlayip, iclerine birer incir receli tanesi koyun
Hamuru acik yeri kalmayacak sekilde kapatin
Yaglanmis firin tepsisine siralayin
Her birinin üzerine bir parca margarin koyun
200 dereceli firinda pembelesene dek pisirin
Üzerine pudra sekeri serperek servis yapin