iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
16 adet büyük boy kurutulmuş incir 1 su bardağı ceviz içi 12 çay kaşığı tarçın 12 su bardağı harnup pekmezi 34 su bardağı su İncirleri ıslatmak için:
1 su bardağı sıcak süt Servisi için:
200 gram kaymak ya da vanilyalı dondurma 12 su bardağı kabuksuz badem
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkadığınız kurutulmuş incirleri küçük bir kaba alın Sıcak sütle ıslatıp yumuşamaları için 30 dakika kadar bekletin Yumuşayan ve şişen kuru incirleri durulayıp üzerlerine yapışan süt köpüklerini temizleyin Kuru incirlerin sap kısımlarını kesin İncirleri arzuya göre iki eşit parçaya bölün ya da orta kısımlarını hafifçe bastırarak çukurlaştırın Küçük parçalara ayırdığınız ceviz içi ve tarçını küçük bir kapta harmanlayın İncir dilimlerini tencereye alın Ceviz içini ekleyin Harnup pekmezi ve suyu incirlerin üzerine gezdirin Kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte 2530 dakika kadar pişirin Oda sıcaklığında soğuyan tatlıyı servis tabaklarına alıp kabuksuz badem ve kaymak ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın
16 adet büyük boy kurutulmuş incir 1 su bardağı ceviz içi 12 çay kaşığı tarçın 12 su bardağı harnup pekmezi 34 su bardağı su İncirleri ıslatmak için:
1 su bardağı sıcak süt Servisi için:
200 gram kaymak ya da vanilyalı dondurma 12 su bardağı kabuksuz badem
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkadığınız kurutulmuş incirleri küçük bir kaba alın Sıcak sütle ıslatıp yumuşamaları için 30 dakika kadar bekletin Yumuşayan ve şişen kuru incirleri durulayıp üzerlerine yapışan süt köpüklerini temizleyin Kuru incirlerin sap kısımlarını kesin İncirleri arzuya göre iki eşit parçaya bölün ya da orta kısımlarını hafifçe bastırarak çukurlaştırın Küçük parçalara ayırdığınız ceviz içi ve tarçını küçük bir kapta harmanlayın İncir dilimlerini tencereye alın Ceviz içini ekleyin Harnup pekmezi ve suyu incirlerin üzerine gezdirin Kapağı kapalı tencerede ve kısık ateşte 2530 dakika kadar pişirin Oda sıcaklığında soğuyan tatlıyı servis tabaklarına alıp kabuksuz badem ve kaymak ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın