iltasyazilim
FD Üye
İncirli Kek Tarifi
İncirli Kek Malzemeleri
6 adet kuru incir (1015 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık veya ceviz içi
1 dere bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İncirli Kek Muhallebisi
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti
İncirli Kek Yapılışı
Yumurta ve şekeri adamakıllı çırpalım Sütü ilave edip bitmiş çırpalım İncirleri ıslattıktan daha sonra suyunu süzdürüp minik küçük doğrayalım ve bir kaba fazla az un serpip incirleri una bulayalım Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ek edip baştan karıştıralım Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim Evvelden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim
Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayınTencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım sonradan toz şantiyi de ekleyip mikserle 23 dk değin çırpın Kıvamı birazcık koyu olacak
Kek fırından çıktığında 5 dk dek ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin Bu sırada şerbetini hazırlayalım
Bir vahşi su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım Ilık kekin üstüne bu şerbeti gezdirelim 5 dk çekmesini bekledikten sonra üstüne hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşdeğer bir şekilde Üzerini düzeltelim 5 dk sonra üstüne bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirin *
İncirli Kek Malzemeleri
6 adet kuru incir (1015 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık veya ceviz içi
1 dere bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İncirli Kek Muhallebisi
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti
İncirli Kek Yapılışı
Yumurta ve şekeri adamakıllı çırpalım Sütü ilave edip bitmiş çırpalım İncirleri ıslattıktan daha sonra suyunu süzdürüp minik küçük doğrayalım ve bir kaba fazla az un serpip incirleri una bulayalım Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ek edip baştan karıştıralım Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim Evvelden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim
Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayınTencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım sonradan toz şantiyi de ekleyip mikserle 23 dk değin çırpın Kıvamı birazcık koyu olacak
Kek fırından çıktığında 5 dk dek ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin Bu sırada şerbetini hazırlayalım
Bir vahşi su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım Ilık kekin üstüne bu şerbeti gezdirelim 5 dk çekmesini bekledikten sonra üstüne hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşdeğer bir şekilde Üzerini düzeltelim 5 dk sonra üstüne bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirin *