Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İncirli Kek Tarifi Resimli

İncirli Kek Tarifi Resimli
0
124

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İncirli Kek Tarifi


İncirli Kek Malzemeleri

6 adet kuru incir (1015 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık veya ceviz içi
1 dere bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

İncirli Kek Muhallebisi

4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti



İncirli Kek Yapılışı

Yumurta ve şekeri adamakıllı çırpalım Sütü ilave edip bitmiş çırpalım İncirleri ıslattıktan daha sonra suyunu süzdürüp minik küçük doğrayalım ve bir kaba fazla az un serpip incirleri una bulayalım Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ek edip baştan karıştıralım Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim Evvelden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim

Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayınTencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım sonradan toz şantiyi de ekleyip mikserle 23 dk değin çırpın Kıvamı birazcık koyu olacak

Kek fırından çıktığında 5 dk dek ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin Bu sırada şerbetini hazırlayalım
Bir vahşi su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım Ilık kekin üstüne bu şerbeti gezdirelim 5 dk çekmesini bekledikten sonra üstüne hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşdeğer bir şekilde Üzerini düzeltelim 5 dk sonra üstüne bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirin *
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt