iltasyazilim
FD Üye
İncirli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
8 adet kuru incir 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 3 yumurta Şerbeti;
1 5 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı Nescafe 3 yemek kaşığı şeker Muhallebisi;
1 litre süt 5 yemek kaşığı şeker 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şanti 1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için;
Hindistan cevizi İncirli Pasta Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
yıllar yıllar önce üniversitede ev arkadaşımın annesinin elinden yemiştim bu pastayı, hala tadı damağımdadır
Malzemeleri çok fazla tarif karışık gibi gelebilir gözünüz korkmasın
Öncelikle incirlerimizi minik minik doğrayıp suya ılık suya ıslıyoruz 3 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz Üzerine 1 su bardağı unu ekleyip kek hamurunu elde etmiş oluyoruz İncirlerimizi süzüp ceviz ile beraber hamurumuza ekliyoruz Yağladığımız kare borcama döküp 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz Dikkat edin çok çabuk pişiyor
Kekimizi fırına koyunca şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz Ve muhallebimizi hazırlıyoruz Un ,şeker, nişasta, tereyağı ve sütü soğukken karıştırıp ocağa alıyoruz Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz Pişen muhallebimize toz krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz Pişen kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine şerbetimizi döküyoruz üzerine muhallebimizi ekleyip eşit şekilde yayıyoruz Muhallebisi soğumadan Hindistan cevizini de serpiyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz Oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendiriyoruz Bir gece önce yaparsanız çok çok daha lezzetli oluyor
Kek için;
8 adet kuru incir 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 3 yumurta Şerbeti;
1 5 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı Nescafe 3 yemek kaşığı şeker Muhallebisi;
1 litre süt 5 yemek kaşığı şeker 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şanti 1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için;
Hindistan cevizi İncirli Pasta Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
yıllar yıllar önce üniversitede ev arkadaşımın annesinin elinden yemiştim bu pastayı, hala tadı damağımdadır
Malzemeleri çok fazla tarif karışık gibi gelebilir gözünüz korkmasın
Öncelikle incirlerimizi minik minik doğrayıp suya ılık suya ıslıyoruz 3 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz Üzerine 1 su bardağı unu ekleyip kek hamurunu elde etmiş oluyoruz İncirlerimizi süzüp ceviz ile beraber hamurumuza ekliyoruz Yağladığımız kare borcama döküp 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz Dikkat edin çok çabuk pişiyor
Kekimizi fırına koyunca şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz Ve muhallebimizi hazırlıyoruz Un ,şeker, nişasta, tereyağı ve sütü soğukken karıştırıp ocağa alıyoruz Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz Pişen muhallebimize toz krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz Pişen kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine şerbetimizi döküyoruz üzerine muhallebimizi ekleyip eşit şekilde yayıyoruz Muhallebisi soğumadan Hindistan cevizini de serpiyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz Oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendiriyoruz Bir gece önce yaparsanız çok çok daha lezzetli oluyor