iltasyazilim
FD Üye
İncirli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet kuru incir (1015 dk suda bekletilecek)
*4 yumurta
*1 buçuk su bardağı un
*1 buçuk su bardağı şeker
*1 bardak kırık fındık ya da ceviz içi
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Muhallebisi;
*5 su bardağı süt
*4 çorba kaşığı nişasta
*4 çorba kaşığı un
*8 yemek kaşığı şeker
*2 çorba kaşığı tereyağ
*1 poşet toz sade krem şanti
Şerbeti için;
*2 5 su bardağı ılık su
*1 5 çorba kaşığı nescafe
*5 çorba kaşığı şeker
İncirli Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri 10 dakika kadar çırpıyoruz
*Ardından diğer malzemeleri ekliyoruz
*Suda beklettiğimiz yumuşamış olan incirleri de küp küp doğrayıp, hamurumuzun içine katıp önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz (tepsiyi yağlamayı unutmayın)
*180200 derece arası 25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim
*Kekimiz piştikten sonra hazırladığımız kahveli şerbetimizi sıcak bir şekilde üzerine döküyoruz
*Daha sonra ayrı bir tencerede tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri katıp muhallebi yapıyoruz
*Kaynayan muhallebiye vanilya ve tereyağını da katıp soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikserle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz
*Soğuyan kekimizin üzerine muhallebiyi döküp üzerine hindistan cevizi de serpip soğuk servis yapıyoruz
*10 adet kuru incir (1015 dk suda bekletilecek)
*4 yumurta
*1 buçuk su bardağı un
*1 buçuk su bardağı şeker
*1 bardak kırık fındık ya da ceviz içi
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Muhallebisi;
*5 su bardağı süt
*4 çorba kaşığı nişasta
*4 çorba kaşığı un
*8 yemek kaşığı şeker
*2 çorba kaşığı tereyağ
*1 poşet toz sade krem şanti
Şerbeti için;
*2 5 su bardağı ılık su
*1 5 çorba kaşığı nescafe
*5 çorba kaşığı şeker
İncirli Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri 10 dakika kadar çırpıyoruz
*Ardından diğer malzemeleri ekliyoruz
*Suda beklettiğimiz yumuşamış olan incirleri de küp küp doğrayıp, hamurumuzun içine katıp önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz (tepsiyi yağlamayı unutmayın)
*180200 derece arası 25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirelim
*Kekimiz piştikten sonra hazırladığımız kahveli şerbetimizi sıcak bir şekilde üzerine döküyoruz
*Daha sonra ayrı bir tencerede tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri katıp muhallebi yapıyoruz
*Kaynayan muhallebiye vanilya ve tereyağını da katıp soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikserle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz
*Soğuyan kekimizin üzerine muhallebiyi döküp üzerine hindistan cevizi de serpip soğuk servis yapıyoruz