iltasyazilim
FD Üye
İncirli Tatlı (Hafif Mis) Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*8 tane incir (doğranmış)
*1 su bardağı ceviz içi (doğranmış)
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı dolusu un
*1 tane kabartma tozu
*1 tane vanilin
*1 tane portakal kabuğu rendesi
*Muhallebisi için ;
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı dolusu un
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tane vanilin
*Yarım su bardağından 3 parmak fazla toz şeker
Üzerine ;
*Hindistan cevizi
Keki ıslatmak için
*1 su bardağı süt
İncirli Tatlı (Hafif Mis) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kabImıza şeker ve yumurtayı alırız beyaz olana dek çırparız
*Daha sonra üzerine sıvı yağ vanilin ve süt portakal kabuğu rendesi ilave ederiz bi kaç saniye çırparız
*Daha sonra un kabartma tozu ilave edilir Çırpılır
*Son olarak ceviz ve incir ilave edip kaşık ile karıştırırız yağlanmış borcama dökeriz
*180 dc fırında altı üstü kızarana dek pişiririz muhallebisi için ;İlk olarak sütü bir tencereye alırız
*Üzerine un nişasta şeker ilave edip kaynayana dek karıştırırız
*Kaynayınca kısık ateşe alıp tereyağ ilave edip karıştırırız
*Daha sonra ocaktan alıp vanilin koyarız ve karıştırırız
*Soğumaya bırakırız kek soğuduktan sonra kurdan ile her tarafına batırırız ve 1 su bardağı süt u her tarafına dökeriz
*Soğuyan muhallebiyi mikserden geciririz ve kekin üzerine dökeriz
*Son olarak hindistan cevizi ile süsleriz deneyenler e afiyet olsun Not ;pişme süresi fırından fırına değişe bilir kontrollü pişirin 1 gece dolapta beklsin servis yapın
Not; Dilerseniz muhallebi soğuyunca 1 paket krem şantinin yarısı eklenir ve mikser ile çırpılır Ben ekledim ve güzel oldu
*4 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*8 tane incir (doğranmış)
*1 su bardağı ceviz içi (doğranmış)
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı dolusu un
*1 tane kabartma tozu
*1 tane vanilin
*1 tane portakal kabuğu rendesi
*Muhallebisi için ;
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı dolusu un
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tane vanilin
*Yarım su bardağından 3 parmak fazla toz şeker
Üzerine ;
*Hindistan cevizi
Keki ıslatmak için
*1 su bardağı süt
İncirli Tatlı (Hafif Mis) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kabImıza şeker ve yumurtayı alırız beyaz olana dek çırparız
*Daha sonra üzerine sıvı yağ vanilin ve süt portakal kabuğu rendesi ilave ederiz bi kaç saniye çırparız
*Daha sonra un kabartma tozu ilave edilir Çırpılır
*Son olarak ceviz ve incir ilave edip kaşık ile karıştırırız yağlanmış borcama dökeriz
*180 dc fırında altı üstü kızarana dek pişiririz muhallebisi için ;İlk olarak sütü bir tencereye alırız
*Üzerine un nişasta şeker ilave edip kaynayana dek karıştırırız
*Kaynayınca kısık ateşe alıp tereyağ ilave edip karıştırırız
*Daha sonra ocaktan alıp vanilin koyarız ve karıştırırız
*Soğumaya bırakırız kek soğuduktan sonra kurdan ile her tarafına batırırız ve 1 su bardağı süt u her tarafına dökeriz
*Soğuyan muhallebiyi mikserden geciririz ve kekin üzerine dökeriz
*Son olarak hindistan cevizi ile süsleriz deneyenler e afiyet olsun Not ;pişme süresi fırından fırına değişe bilir kontrollü pişirin 1 gece dolapta beklsin servis yapın
Not; Dilerseniz muhallebi soğuyunca 1 paket krem şantinin yarısı eklenir ve mikser ile çırpılır Ben ekledim ve güzel oldu