iltasyazilim
FD Üye
İNCİRLİ TATLI
Malzemeler:
Keki İçin:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 3 yumurta 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı neskafe Yarım su bardağı toz şeker Muhallebisi İçin:
2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1lt süt 5 yemek kaşığı toz şeker İnmeye yakın 50gr tereyağı Piştikten sonra 1 poşet toz kremşanti Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)
Kekimiz pişerken kremşanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın
Kek piştikten sonra 3–4 dak havalandırın
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2–3 saat bekletinServisten önce üzerini isterseniz antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz
Malzemeler:
Keki İçin:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 3 yumurta 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı neskafe Yarım su bardağı toz şeker Muhallebisi İçin:
2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1lt süt 5 yemek kaşığı toz şeker İnmeye yakın 50gr tereyağı Piştikten sonra 1 poşet toz kremşanti Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor)
Kekimiz pişerken kremşanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın
Kek piştikten sonra 3–4 dak havalandırın
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti çekmesini bekleyin 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2–3 saat bekletinServisten önce üzerini isterseniz antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz