iltasyazilim
FD Üye
İncirli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 adet kabartma tozu 1 silme çay kaşığı tarçın 1 paket vanilya 1 su bardağı iri çekilmiş fındık 78 adet kuru incir Keki Islatmak için ;
1 çay bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı nescafe Muhallebisi için;
3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 30dk
İncirli Tatlı Tarifi Yapılışı
Gerçekten herkesin severek, beğenerek yediği bir tatlı tarifi
İlk olarak incirlerimizi 15 dk sıcak suya bırakıp yumuşamasını bekleyelim Yumuşayan incirleri sudan alıp küçük küpler halinde doğrayalım hepsini bir kase içinde unlayalım (incirlerin dibe çökmemesi için)
Keki için yumurta ve şekeri iyce köpürene kadar mikserle çırpalım Tarçın vanilya ve fındığı ekleyip karıştıralım Unu kabartma tozunu ekleyip mikserle çok az çırpalım Son olarak da unlanan incirleri ekleyip kaşık yardımıyla bir iki karıştırdıktan sonra yağlanmış borcamımıza dökelim (kare borcam uygun olacaktır) 175 derelik önceden ısınmış fırına atalım ilk 15 dk fırını hiç açmayalım 20 dakikadan itibaren kürdan testiyle kontrol edelim
Keki pişerken muhallebisini hazır edelim Tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp orta ateşte katılaşana kadar sürekli karıştıralım Katılaşan ve fokurdayan muhallebimizi ocaktan alıp tereyağını da ekleyip karıştıralım Muhallebimiz biraz ılıyana (soğutmıcaz) 78 dk kadar karıştırmaya devam edelim Bu sırada fırından çıkıp ılıyan keke de sütle kahve karışımı gezdirilir Daha sonra muhallebisi de dökülür ve dolapta 12 saat dinlenmeye bırakılır Dinlenen tatlı istenilen şekilde dilimlenip arzuya göre süslenir
AFİYET OLSUN
3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 adet kabartma tozu 1 silme çay kaşığı tarçın 1 paket vanilya 1 su bardağı iri çekilmiş fındık 78 adet kuru incir Keki Islatmak için ;
1 çay bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı nescafe Muhallebisi için;
3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 30dk
İncirli Tatlı Tarifi Yapılışı
Gerçekten herkesin severek, beğenerek yediği bir tatlı tarifi
İlk olarak incirlerimizi 15 dk sıcak suya bırakıp yumuşamasını bekleyelim Yumuşayan incirleri sudan alıp küçük küpler halinde doğrayalım hepsini bir kase içinde unlayalım (incirlerin dibe çökmemesi için)
Keki için yumurta ve şekeri iyce köpürene kadar mikserle çırpalım Tarçın vanilya ve fındığı ekleyip karıştıralım Unu kabartma tozunu ekleyip mikserle çok az çırpalım Son olarak da unlanan incirleri ekleyip kaşık yardımıyla bir iki karıştırdıktan sonra yağlanmış borcamımıza dökelim (kare borcam uygun olacaktır) 175 derelik önceden ısınmış fırına atalım ilk 15 dk fırını hiç açmayalım 20 dakikadan itibaren kürdan testiyle kontrol edelim
Keki pişerken muhallebisini hazır edelim Tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alıp orta ateşte katılaşana kadar sürekli karıştıralım Katılaşan ve fokurdayan muhallebimizi ocaktan alıp tereyağını da ekleyip karıştıralım Muhallebimiz biraz ılıyana (soğutmıcaz) 78 dk kadar karıştırmaya devam edelim Bu sırada fırından çıkıp ılıyan keke de sütle kahve karışımı gezdirilir Daha sonra muhallebisi de dökülür ve dolapta 12 saat dinlenmeye bırakılır Dinlenen tatlı istenilen şekilde dilimlenip arzuya göre süslenir
AFİYET OLSUN