iltasyazilim
FD Üye
İncirli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*1012 adet incir (kekin hamuruna başlamadan önce sıcak suda bekletilir)
*3 yumurta
*1, 5 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı ceviz
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 su bardağı un
Islatmak için;
*1 5 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı granül kahve(neskafe)
*4 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un( tepeleme)
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Üzerine;
*Kremşanti
*1 su bardağı süt( kremşantiyi çırpmak için)
İncirli Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtayla şeker köpük köpük olana kadar çırpılır Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilya elenerek hamura eklenir Sıcak suda bekleyen incirler küp küp doğranır cevizlerde iri halde parçalanır ve hamura eklenir yağlanıp unlanan yuvarlak şekildeki borcama dökülür Kek 175° de içi pişene kadar pişirilir Kürdanla kontrol edebilirsiniz Bu arada kremayı hazırlayabilirsiniz Vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alıp pişirilir fokurdamaya başlayınca 5 dk daha pişirilerek altı kapatılır ve vanilya eklenir Kek piştikten sonra 5 dk soğuması beklenir ve su ılıtılıp içine kahve ve şeker koyulup karıştırılarak kek ıslatılır Ardından suyunu çektikten sonra muhallebisi dökülür Tamamen soğuduktan sonra kremşanti çırpılıp üzerine sürülür ve dolapta bir süre bekletildikten sonra servis edilir Şimdiden afiyet olsun
*1012 adet incir (kekin hamuruna başlamadan önce sıcak suda bekletilir)
*3 yumurta
*1, 5 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı ceviz
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 su bardağı un
Islatmak için;
*1 5 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı granül kahve(neskafe)
*4 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un( tepeleme)
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Üzerine;
*Kremşanti
*1 su bardağı süt( kremşantiyi çırpmak için)
İncirli Tatlı Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtayla şeker köpük köpük olana kadar çırpılır Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilya elenerek hamura eklenir Sıcak suda bekleyen incirler küp küp doğranır cevizlerde iri halde parçalanır ve hamura eklenir yağlanıp unlanan yuvarlak şekildeki borcama dökülür Kek 175° de içi pişene kadar pişirilir Kürdanla kontrol edebilirsiniz Bu arada kremayı hazırlayabilirsiniz Vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alıp pişirilir fokurdamaya başlayınca 5 dk daha pişirilerek altı kapatılır ve vanilya eklenir Kek piştikten sonra 5 dk soğuması beklenir ve su ılıtılıp içine kahve ve şeker koyulup karıştırılarak kek ıslatılır Ardından suyunu çektikten sonra muhallebisi dökülür Tamamen soğuduktan sonra kremşanti çırpılıp üzerine sürülür ve dolapta bir süre bekletildikten sonra servis edilir Şimdiden afiyet olsun