Yöresel lezzetlerimizden biri olan İnegöl Köfte lezzetine doyum olmayan bir yemek. İster öğle ister akşam yemeğinde yiyin tadına doyamayacağınız bir yemek olan İnegöl Köfte sofranızı donatmanız için şahane bir seçenek. İşte İnegöl Köfte gereçleri ve tarifi…
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Bursa'nın İnegöl ilçesine ilişkin olan İnegöl Köfte aslında bir göçmen yemeği. Klâsik lezzetlerimiz ortasında olan İnegöl Köfte konuk menüleriniz için yeterli bir tercih olabilir. Detaylı tanımımız sayesinde çarçabuk yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. İnegöl köfte 110 yıldan bu yana birebir biçim ve tıpkı lezzet ile hazırlanan ve İnegöl´de ortaya çıkan lezzetli bir yiyecektir. İçinde dana eti ve kuzu eti beraberce kullanılır. Bilinen genel kanı İnegöl köftesinin XX. yüzyılın başlarında Balkanlardan göç eden Türkler tarafından getirildiğidir.
Hazırlanması hayli zahmetlidir, evvel beş ya da üç numaralı ayna ile çekilen kıyma akabinde dinlenmeye bırakılır. Daha sonra birebir kıyma bu sefer de bir numaralı aynadan geçirilip, yoğurulur. Izgara edilmeden evvel 3 saat daha bekletilir. İnegöl Köftede kullanılan baharat ölçüsü çok azdır, bunun nedeni baharat tadının et tadını bastıracağı dehşetidir. Aslında İnegöllü ustalar, kalitesiz kıymadan hazırlanan köftede kullanılan ağır baharatların bu makûs tadı engelleme gayesi taşıdığını söylerler. İnegöl köfte yanında piyaz ve İnegöl Şırası ile servis yapılır. Pekala İnegöl köfte nasıl yapılır? İşte ustasından ayrıntılı anlatımı: