Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İngiliz Medyası Adana'daki Çöpleri Manşete Taşıdı: 'Utancın Boyutunu Gördüm'

İngiliz Medyası Adana'daki Çöpleri Manşete Taşıdı: 'Utancın Boyutunu Gördüm'

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63

İngiliz gazetesi The Daily Mirror, geri dönüşüm için toplanan çöplerin izini sürdü. Adana'daki çöp yığınları ortasında inceleme yapan Nada Farhoud'un haberi 'Geri dönüşümümüz yurt dışına atıldı' başlığıyla manşet oldu.

Farhoud, İngiliz markalarının bulunduğu çöp yığınlarını 'Adana’da utancın boyutunu gördüm' diyerek anlattı.

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Daily Mirror, bugün manşetlerine Türkiye’yi aldı… Sözcü'de yer alan habere nazaran, Gazetenin etraf haberleriyle tanınan ismi Nada Farhoud, İngiltere’den Adana’ya giderek yaşanan etraf skandalını gözler önüne serdi.

İngiliz vatandaşlarının geri dönüştürülmek için attığı çöplerin yasa dışı bir biçimde Türkiye’ye gittiğini yazan gazete, “Bizim etraf tabiata verdiğimiz utancın boyutlarını Adana’da gördük. Onlarca İngiliz paketi ve çöpünü bulduk” yorumunu yaptı.

'Geri dönüşümümüz yurt dışına atıldı'

Gazete, “Doğaya hassas milyonlarca İngiliz çöplerini hakikat biçimde ayrıştırarak geri dönüşüm yaptığını sanıyor ancak binlerce tonluk İngiliz çöpü Türkiye’ye gönderiliyor ve yakılarak imha ediliyor. Bu da hem etraf felaketi yaratıyor hem de bölgede yaşayanlar için sıhhat problemine davetiye çıkarıyor” tabirine yer verdi.

Gazetenin editörü, “Adana’da utancın boyutunu gördüm. Çöp yığınlarının altında onlarca İngiliz eserinin poşetleri ve paketleri vardı. Aldi, Asda, Co-op, Morrisons, Sainsbury’s, Tesco bunlardan bazıları” yorumunu yaptı.

'Kimyasallar sebebiyle her yıl bir milyon insan ölüyor'

İngiltere’deki plastik çöp atığının neredeyse yarısının Türkiye’ye gönderildiği belirtilirken, ancak bu çöp atıklarını işleyecek altyapının olmadığı kaydedildi. Çöp ve atıkların bir kısmının ırmağa döküldüğünü ve akıntıyla gittiğini yazan gazeteye konuşan A Plastic Planet isimli sivil toplum kuruluşunun kurucusu Sian Sunderland, “İngiltere, gelişmiş ülkeler ortasında en çok atık çıkaran ve bunların geri dönüştürüleceği kelamını verenleri ortasında. Ama gerçekte gözden uzak olsun da ne olursa olsun mantığındalar” dedi.

Sunderland, “Bu ülkelerin gönderdiği atıklar denetim edilemez plastikten dağların oluşmasına sebep oluyor ve 500 yıldan uzun mühlet kalacak plastiklere sebebiyet veriyor. Bu kimyasallar sebebiyle her yıl bir milyon insan ölüyor” dedi.