Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İngiliz turistler, 'Psikolojim bozuldu' diyerek milyonlarca poundluk dava açıyor

İngiliz turistler, 'Psikolojim bozuldu' diyerek milyonlarca poundluk dava açıyor
0
72

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
Iste%2Dkrizin%2Dboyutu%2D4%2Dbin%2Dilana%2D1%2Dmilyon%2Dis%2Dbasvuru%2Dyapildi%2D191463%2Ejpg

Güney Ege’de uygun fiyatlarla tatil yapan bazı İngiliz turistlerin, konaklama tesisinde kaldığı sırada ya da ayrıldıktan sonra çeşitli münasebetler öne sürerek ’reklamasyon’ davaları açıp haksız çıkar sağlaması turizmcileri harekete geçirdi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Lider Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Lideri Bülent Bülbüloğlu, reklamasyon tedbire departmanları kurulduğunu, temelsiz savlarla otellerin tazminat ödememesi için gerekli çalışmaların muvaffakiyetle yapıldığını söyledi.

Türkiye’de Nisan- Eylül ortasında 2.5 milyon İngiliz turistin 1.5 milyonu, Muğla’nın dünyaca ünlü Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde tatil yapıyor. İspanya’da ise yılda 18,5 milyon İngiliz tatilini geçiriyor. Bu iki ülkede tatilini geçiren birtakım makûs niyetli turistler, çeşitli palavralarla ülkelerindeki mahkemelere giderek reklamasyon davası açıp, tazminat alıyor.

İngiltere Tüketici Hakları Mahkemeleri’nde son yıllarda, Türkiye ve İspanya’ya tatile gelen İngiliz turistlerin ’asılsız iddialarla’ başvurduğu tazminatlar artınca, iki ülke turizmcileri harekete geçti.

İngiliz bürokratlarıyla yapılan görüşme sonucunda, artık mahkemelere Türk ve İspanyalı turizmcilerin de katılması sağlandı. Turizmciler doküman, görüntü ve fotoğraf üzere dokümanlarla argümanlara karşı savunma yapmaya başladı. Savunmayla İngiliz turistlerin ’asılsız iddiaları’ çürütülünce, tazminat davaları düştü. Temelsiz tezlerle tazminat almaya çalışan İngiliz turistler, haksız oldukları anlaşılıp, yüksek para ve mahpus cezaları ile karşı karşıya kalınca geri adım atmaya başladı.

'OTELDE YAŞADIĞIM SIKINTILAR NEDENİYLE PSİKOLOJİM BOZULDU' DİYORLAR'

TÜROFED Lider Yardımcısı ve GETOB Lideri Bülent Bülbüloğlu, "Bu olaylar temelinde ülkemiz ve Ege Bölgesi’ndeki otelcilerin en büyük külfetlerinden biri. Muğla bölgesini domine eden destinasyon İngiltere. Muğla’nın turistik ilçeleri İngiltere’de çok tanınan destinasyondur. İngiltere Tüketici Hakları Mahkemesi’nin kanunları gereği ve o maddelerle kontrat yaptığımız için konutumuza gelen konuklarımız maalesef hakları olmayan formda tatil dönüşlerinde para talep ediyorlar. Konuklarımızın ülkelerindeki mahkemelerde astronomik sayılarla tazminat talebi oluyor. Örneğin, ortalama 1000 yatağı bulunan otelciden 1 milyon poundluk (7 milyon lira) tazminat talebi oluyor. Konaklama tesisinde tatilini yapan İngiliz, ’midem bozuldu, yemeği beğenmedim, besin zehirlenmesi yaşadım ve otelde meseleler nedeniyle psikolojim bozuldu’ diyerek ülkesindeki mahkemelere tazminat başvurusu yapıyor" dedi.

'TÜRK VE İSPANYOL TURİZMCİLER MADUR'

Bu temelsiz savlar karşısında otelciler olarak çalışma başlattıklarını söyleyen Bülbüloğlu, "Nitelikli' diye tabir ettiğimiz 3 yıldız ve üzeri otellerimizde reklamasyon tedbire departmanları kuruldu. Yerlerdeki mermerin kayganlığından tutun mutfaktaki paklık, yiyecek-içeceklerin denetlenmesi üniversite yahut bağımsız memleketler arası şirketler tarafından kontrol yapılarak raporlandı. Bu titiz kontrollerle sahtecilik üzerine kurgulanan oyunları bertaraf ediyoruz. Türk ve İspanyol turizmciler bu hususta çok mağdur. Son iki yılda temelsiz tezlerle şikayetlerin artmasıyla mağdur olduk. İki ülkenin turizmcileri ile İngiltere hükümetiyle görüşüldü. İngiltere’deki tüketici hakları ile ilgili değişiklik yapıldı. Artık bu mahkemelere girerek, savunma yapabiliyoruz. Büyük çeşit operatörleri bizleri daha dikkatli dinleyip, elimizdeki kanıtları inceliyor. Bu teşebbüsler sayesinde düzmece tezlerle tazminat talep etmeye çalışanların gözleri korkutuldu. Temelsiz savların başında hastane raporu olmadan ’midem bozuldu, yediğim yemekten zehirlendim, yaşadığım sorunlardan ötürü psikolojim bozuldu’ gelmekte. Geçen ay 4 yıldızlı bir otel hakkında ’zehirlendim’ teziyle açılan tazminat davası, İngiliz ailenin aleyhine sonuçlandı ve 30 bin pound ceza kesildi. Bu para cezasını iki ay içinde ödemezse mahpus yatacak. Bu otelci arkadaşımız İngiltere’de duruşmalara girerek elindeki gerçek dokümanlarla savunma yaptı ve oyunu bozdu" dedi.

TURİSTLER DE BERBAT NİYETLİLERE YANSILI

Hoşluk uzmanı İngiliz turist 35 yaşındaki Grece Obrien, "Ailemle birlikte 15 yıldır, Türkiye’ye bilhassa Marmaris’e tatile geliyorum. Buradaki herkes çok düzgün ve misafirperver. Marmaris’i çok seviyorum. Bu yapılan temelsiz talepler ayıp ve üzücü. Marmaris’te 15 yıldır tatil yapıyorum, hiçbir problemle karşılaşmadım" dedi.

30 yaşındaki Elaine Campbell, "Bu çeşit şeyleri duyduk ve üzüldük. Türkiye ve Türk insanı çok misafirperver. Gerçekleşen olaylar üzücü" dedi. 33 yaşındaki David Campbell de "Eşimin dediklerine motamot katılıyorum. Yapılan ayıp ve üzücü. Türkiye ve Türk insanı çok iyi" dedi.

858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt