iltasyazilim
FD Üye
İngiliz Usulü Graten Tarifi İçin Malzemeler Alt harcı;
*2 orta boy havuç
*500 gr yağsız kıyma
*Kuru soğan
*Yeşil biber
*Tuz
*Baharatlar
Üstü için;
*Patates
*Kaşar rendesi
*1 küçük kutu krema
*Galeta unu
İngiliz Usulü Graten Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymamızı ,soğan ,biber ve rendelediğimiz havuçlarla kavuralım Kıyma tamamen pişmeli ve kuru kalmamalıdır Yağını ona göre ayarlayın su eklemeyin Bir tatlı kaşığı salça da konabilir ben tercih etmedim Kavrulan kıyma kare orta boy borcama boşaltılır Zeminine yayılır Haşlanan patatesler ( soyup haşlayalım ) suyu süzdürülüp sıcakken kremayla iyice ezilir Krema tamamen karışıp yumuşacık bir kütle oluşturacaktır Soğumadan kıymanın üzerine büyük bir kaşıkla alınır ve iyice üzeri kapatılır Patates kıymadan daha kalın bir kalıpta kalacaktır altında havuçlu kıyma görünecek şekilde bastırmadan yayılmalıdır En üstüne kaşar rendesi serpilir ve kaşarın üstü incecik bir galeta unuyla serpiştirilerek kapatılır Genelde bir buçuk çay bardağı yeter Fazla gelirse de tadını bozmaz 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarıp galeta unu kahveleşinceye kadar pişirilir Bunu hızlandırmak isterseniz üst ızgarayı tek çalıştırabilirsiniz Acele yaptığımda hep bu şekilde fırınlarım Sıcak sıcak dilimlenir ve servis edilir Soğuyunca da ısıtabilirsiniz Asla yapışmaz ve kurumaz Güne, yemeğe, çayın yanına farklı bir tat ve doyurucu
*2 orta boy havuç
*500 gr yağsız kıyma
*Kuru soğan
*Yeşil biber
*Tuz
*Baharatlar
Üstü için;
*Patates
*Kaşar rendesi
*1 küçük kutu krema
*Galeta unu
İngiliz Usulü Graten Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymamızı ,soğan ,biber ve rendelediğimiz havuçlarla kavuralım Kıyma tamamen pişmeli ve kuru kalmamalıdır Yağını ona göre ayarlayın su eklemeyin Bir tatlı kaşığı salça da konabilir ben tercih etmedim Kavrulan kıyma kare orta boy borcama boşaltılır Zeminine yayılır Haşlanan patatesler ( soyup haşlayalım ) suyu süzdürülüp sıcakken kremayla iyice ezilir Krema tamamen karışıp yumuşacık bir kütle oluşturacaktır Soğumadan kıymanın üzerine büyük bir kaşıkla alınır ve iyice üzeri kapatılır Patates kıymadan daha kalın bir kalıpta kalacaktır altında havuçlu kıyma görünecek şekilde bastırmadan yayılmalıdır En üstüne kaşar rendesi serpilir ve kaşarın üstü incecik bir galeta unuyla serpiştirilerek kapatılır Genelde bir buçuk çay bardağı yeter Fazla gelirse de tadını bozmaz 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarıp galeta unu kahveleşinceye kadar pişirilir Bunu hızlandırmak isterseniz üst ızgarayı tek çalıştırabilirsiniz Acele yaptığımda hep bu şekilde fırınlarım Sıcak sıcak dilimlenir ve servis edilir Soğuyunca da ısıtabilirsiniz Asla yapışmaz ve kurumaz Güne, yemeğe, çayın yanına farklı bir tat ve doyurucu