iltasyazilim
FD Üye
İngilizlerin Geleneksel Yemekleri
İngilizlerin Ünlü Yemekleri
İngilizlerin oldukça geleneksel ve bugün hala bozulmamış, yaygın bir yemek kültürleri vardır Kullanılan malzemelerden pişirme tekniklerine kadar son derece farklı bir yapı taşıyan bu mutfak, geleneksel yapının üstüne, geçmişteki büyük İngiliz imparatorluğunun kazanımlarını ekleyerek olağan Akdeniz Mutfağını geride bırakmayı başarmıştırGenel olarak İngilizlerin ekmekle araları böylece yoktur Yemek Yemek sırasında ekmek yerine patates ya da pirinç yemeyi tercih ederler Buna son yıllarda bulgur da eklenmiştir
Roast beef and Yorkshire pudding; İngilterenin geleneksel Pazar öğle yemeğidir Un, yumurta, ve sütten yapılır Yağlanıp fırınlanır ve genelde soslanarak servis edilir Öteki pudingler gibi tatlı olarak yenmez; açılış yemeği olarak veya ana yemeğin yanında yenir
Roast Meats; Kızartma için genelde biftek, domuz, kuzu veya piliç kullanılır nadiren de olsa ördek, kaz ya da hindi yenir Biftek sıcak, beyaz yabanturpu sosu, domuz elma sosu, kuzu ise yeşil nane ile yenir
Shepherds Pie; Kuzu kıyma, üzerine patates püresi ve tendelenmiş peynir dökülmüş sebze
Gammon Steak with egg; Yumurtalı domuz jambonu
Hotpot; Et ve sebzelerden yapılan bir değişiklik türlü
Black Pudding (Kanlı Puding); Siyah sosie aynı Irice domuzların kurutulmuş etlerinden yapılır Kahvaltıda yenir
Lancashire hotpot; Kuzu ve black pudding ve üzerlerinde dilimlenmiş patates ağır ağır pişirilir *
İngilizlerin Ünlü Yemekleri
İngilizlerin oldukça geleneksel ve bugün hala bozulmamış, yaygın bir yemek kültürleri vardır Kullanılan malzemelerden pişirme tekniklerine kadar son derece farklı bir yapı taşıyan bu mutfak, geleneksel yapının üstüne, geçmişteki büyük İngiliz imparatorluğunun kazanımlarını ekleyerek olağan Akdeniz Mutfağını geride bırakmayı başarmıştırGenel olarak İngilizlerin ekmekle araları böylece yoktur Yemek Yemek sırasında ekmek yerine patates ya da pirinç yemeyi tercih ederler Buna son yıllarda bulgur da eklenmiştir
Roast beef and Yorkshire pudding; İngilterenin geleneksel Pazar öğle yemeğidir Un, yumurta, ve sütten yapılır Yağlanıp fırınlanır ve genelde soslanarak servis edilir Öteki pudingler gibi tatlı olarak yenmez; açılış yemeği olarak veya ana yemeğin yanında yenir
Roast Meats; Kızartma için genelde biftek, domuz, kuzu veya piliç kullanılır nadiren de olsa ördek, kaz ya da hindi yenir Biftek sıcak, beyaz yabanturpu sosu, domuz elma sosu, kuzu ise yeşil nane ile yenir
Shepherds Pie; Kuzu kıyma, üzerine patates püresi ve tendelenmiş peynir dökülmüş sebze
Gammon Steak with egg; Yumurtalı domuz jambonu
Hotpot; Et ve sebzelerden yapılan bir değişiklik türlü
Black Pudding (Kanlı Puding); Siyah sosie aynı Irice domuzların kurutulmuş etlerinden yapılır Kahvaltıda yenir
Lancashire hotpot; Kuzu ve black pudding ve üzerlerinde dilimlenmiş patates ağır ağır pişirilir *