İngiltere'de Sahte Diploma sahte diploma örnekleri üniversite diploma örnekleri üniversite diploması örneği örneği 1549315597 1549315597 ingilteredesahtediploma5c58ae11c8203ingilteredesahtediploma5c58ae11c8203 http:egitimmilliyetcomtrImagesHaber250575750 İngiliz yayınlama kuruluşu BBC’nin bir araştırması İngiltere’de üniversite adı aşağı geçersiz diplomalar veren çoğu kuruluşun olduğunu ortaya çıkardı ‘Sahte üniversite' kurbanlarından biri olarak gösterilen Suna Kolda'nın Hindistan'ın Kalküta kentinden özel bir üniversitede 1 takvim eğitim için Londra'ya geldiği, internette fotoğrafını gördüğü müthiş kampus yerine, Doğu Londra’daki bir semtin arkadaki sokaklarında, eski bir binaya sıkışmış fakülteyle karşılaştığı belirtildi Hintli kız, itiraz edip, ödediği 4 bin 500 sterlinin iade edilmesini istemesine rağmen bu reddedildi Öğretim yılını tamamlayan Suna Kolda'ya verilen diplomanın, İngiltere'de tanınmadığı, paravan bir şirket olan ‘Irish International University' göre verildiği tespit edildi BBC, İngiltere'de hiçbir işe yaramayan diplomalar veren buna aynı yüzlerce, hatta binlerce üniversitenin bulunduğunu, sadece Londra'da bunlardan fazla sayıda bulunduğunu ortaya koydu BBu alandaki en eski kuruluşlardan biri olan ‘Irish International University'in 7 sene önce kurulduğu, binlerce mezun verirken öğrencilerin büyük bölümünün Hindistan, Pakistan ve Nijerya'dan geldiği tespit edildi Buraya gelen öğrencilerin büyük bölümünün, temas kurduğu üniversitenin internet sitelerinin ‘ikna edici' olmasının etkisiyle kolay kandırıldığı bildirildi Üniversitenin onursal başkanı, Herbert Jeffrey Vular, yaptıkları işin insanları blöf yapmak olduğunu inkar etmeyerek, Üniversitenin internet sitesi aldatıcı Bunu kabul ediyorum Değiştirmelerini de her zaman söyledim Fakat şunu da unutmayın: Bu halk müziği diploma sahibi oluyorlar ve gerçeği bilmedikleri sürece de mutlular Mutlu oldukları sürece ne fark eder fakat?diye konuştu BBuckingham Üniversitesi’nden Prof Geoffrey Alderman, İngiltere'de eğitim görmeyi planlayan öğrencilerin, üniversitenin gerçeği ile sahtesini nasıl ayırt edeceğine ilişkin ülkede bütün bir şamata yaşandığını vurgularken şu öneride bulundu: Öğrencilerin yapması gereken, bakanlığın üniversitelerden sorumlu biriminin internet sitesine girmek Bu birime elektronik postayla ulaşarak şunu sorabilirler: ‘Elinizde sahte üniversitelerin gizli bir listesi olduğunu öğrendim Şu, şu üniversite bu listede var mı?' Niçin bilmiyorum ama, bu listeyi dar tutuyorlar ve internet sitelerine koymuyorlar Fakat böyle bir listenin varlığını, BBC'de duyduklarını söylerlerse, ola ki ikna edici olabilirİngiltere'de üniversite eğitimi görmeyi ancak, öyle meçhul bir okula başvurmayı düşünenlerin, bunun güvenilir olup olmadığını, ‘ http:wwwdiusgovukwwwdiusgovuk' adresinden sorabileceği belirtildi Uyruk
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.