Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İngiltere’den Türkiye’ye getirilen Mehmet Okan: Balık istifi getirildik, hasta olmayanlar hasta olmuştur

İngiltere’den Türkiye’ye getirilen Mehmet Okan: Balık istifi getirildik, hasta olmayanlar hasta olmuştur

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
Ingiltere%2Dden%2DTurkiye%2Dye%2Dgetirilen%2DMehmet%2DOkan%2DBalik%2Distifi%2Dgetirildik%2Dhasta%2Dolmayanlar%2Dhasta%2Dolmustur%2D234973%2Ejpg

Her şeyin plansız yapıldığını lisana getiren Okan, "Havaalanında 10 saat bekledik. Olağan vakitte 100 Sterlin olan bileti 221 Sterline aldık. Uçakta balık istifi oturduk. Bir koltuk bile boş bırakılmadı. Hasta olmayanlar da hasta olmuşlardır" diyerek reaksiyon gösterdi.

İsveç’te corona virüsü teşhisi koyulan ve tedavi edilmeyerek meskenine gönderilen Emrullah Gülüşken’in özel uçakla Türkiye’ye getirilmesi tartışılmaya devam ederken, 16 Nisan’da İngiltere’den yurda getirilen Türklerin manzaraları ortaya çıktı.

İngiltere’nin başşehri Londra’dan gelen ve Çankırı’da Buyruk Karatekin Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alınan Mehmet Okan, kendilerini taşıyan THY uçağını görüntüledi.  Okan, Türkiye’ye geliş sürecinde yaşadıklarını Sözcü’ye anlattı.

“TAHLİYE SÜRECİ TAM BİR FİYASKOYDU”

Türkiye’ye getirilmelerinin başlı başına bir olay olduğunu lisana getiren Okan şunları söyledi:

* Londra’da bir hayat kurmaya çalışıyordum. 3 ay evvel bir konut kiraladım. Sonra bu salgın çıktı.

* Ülkeme dönmem için bir talihim olduğunu belirterek 8 saat evvelden haber verdiler. 8 saatte hazırlandım. Havaalanında 10 saat bekledik.

* Olağan vakitte 100 Sterlin olan bileti 221 Sterline aldık. Uçakta balık istifi oturduk. Bir koltuk bile boş bırakılmadı. Hasta olmayanlarda hasta olmuşlardır.

Okan, Londra’dan yapılan tahliye sürecinin başından sonuna kadar bir fiyasko olduğunu ileri sürdü.

“YURTLARIN GENEL DURUMU YETERLİ AMA…”

Çankırı’da karantina kaldığı yurdun genel durumunun âlâ olduğunu lisana getiren Mehmet Okan kelamlarını şöyle sürdürdü:

* Şunu da belirtmek isterim birinci 48 saat yalnızca günde 1,5 litre su alabildik kantine ulaşmak mümkün olmadı. Yani ben şahsen ilaç kullanan ve kilolu biri olduğum için susuz kaldım.

* Su dağıtan görevliye durumu belirtmeme karşın su veremeyeceğini belirtti. Daha sonra AFAD bizim için alış veriş yaptı. Lakin fiyatlar çok yüksekti.

İsmail Akduman/Sözcü

858,515Konular
981,005Mesajlar
30,818Kullanıcılar
Ramocan3147Son üye
Üst Alt