Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Inme durumunda ilk yardim uygulamasi

Hoş geldin! xdguest tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Inme durumunda ilk yardim uygulamasi
0
151

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Beyine giden kan damarlarında meydana gelen bozukluklarda, beyinde düzensizlik oluşması sonucu inme durumu meydana gelir İnme durumlarında hastaya ilk yardım uygulaması yapılır İşte yapılacaklar;

İlk yardımın temel basamakları doğru ve dikkatli bir şekilde uygulanır
Zaman kaybetmeden 112 acil yardım aranarak tıbbi yardım istenir Bu esnada karşınızdaki yetkiliye sakin bir şekilde yer ve durum bilgisi vermelisiniz
Gerekli durumlarda hastaya temel yaşam desteği uygulanmalıdır
İnme geçiren hastanın başı ve omuzları dik bir şekilde tutulup yere uzanması sağlanmalıdır
Hastanın başının sağa veya sola doğru yatırın Bu sayede oluşabilecek boğulmalara engel olursunuz
İnme geçiren kişinin bilinci yerinde olsa dahi sıvı veya katı besin vermeyin Yutma zorluğu çekeceğinden boğulma riski olacaktır
Solunum problemi çıkartacak kıyafetler kişinin üzerinden çıkartılmalıdır (Kravat, Atkı, Eşarbın boğaz kısmının açılması)
Hastayı sakinleşmesine yardımcı olun ve tıbbi yardım gelene kadar hastanın başından ayrılmayın

Similar threads

Bilinç kaybı yaşamış bir hastayı öncelikle tanımanız gerekiyor Hastanın bilinç durumu nedir ? Bunu yapabilmek için basit bir kaç soru ile çözüm sağlayabilirsiniz Kişi sorduğunuz sorulara yanıt verebiliyor mu, uyanık mı ve gözlerini açabiliyor mu ? Öncelikle bunları kontrol edin Ardından sesli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Vücuda alınan aşırı miktarda alkol zehirlenmelere yol açabilir Kişinin alkol zehirlenmesine maruz kaldığını şu durumlardan anlayabilirsiniz; Keskin alkol kokusu varsa Kişide konuşma bozukluğu, hareketlerde yavaşlık ve denge bozukluğu Hızlı nabız, terleme ve yüzde kızarıklık Bilinç bulanıklığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Bazı kan hastalıkları, burna isabet eden darbeler, yüksek tansiyon, burun içerisine kaçan yabancı cisim, buruna parmak sokup oynamak ve kafatasında oluşabilecek olası durumlarda burun kanaması gerçekleşir Eğer ki burun kanaması kafatasında oluşan bir hasardan dolayı veya geçirilen bir tramvadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Doktor tavsiyesi olmadan kontrolsüz alınan haplar, tarihi geçmiş ilaçlar ve gereğinden fazla ilaç içilmesi (yüksek doz) zehirlenmelere yol açar İlaç zehirlenmelerinde ilk yardımcı tarafından yapılması gerekenler şu şekildedir; Her zaman olduğu gibi ilk yardımın ana basamaklarını dikkatlice...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Zararlı (zehirli) havanın vücuda solunum yoluyla girmesi sonucu fonksiyon bozuklukları ortaya çıkar Vücudun işleyişindeki bir takım bozukluklar zehirlenme olarak değerlendirilir Solunum yoluyla zehirlenme durumunda yapılması gereken ilk yardım uygulaması şu şekilde olmalıdır; Her zaman olduğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,464Konular
981,127Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt