Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İnşallah Ne demek

İnşallah Ne demek
0
83

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
İnşallah demek ne demek

Allah dilerseanlamında bir dua cumlesi Herhangi bir şey hususunda İnşallahdemek, işi Allah'ın iradesine bırakmak manasını taşır Kur'anı Kerim'de şoyle buyurulur: Herhangi bir şey icin Allah'ın dilemesi dışında, ben onu yarın yapacağım deme(elKehf, 1823, 24) Bu, Allah tarafından Peygamberimize bir oğut ve oğretidir İleride yapılması planlanan işler icin inşallah denilmesi gerektiğini ifade etmektedir Cunku insanın azim ve iradesi bir şeyin meydana gelmesi icin yeterli değildir Hic bu kimse yarın ne kazanacağını bilemez (Lokman, 3132)

Her şey Allah'ın dilemesiyle olur Oyle ise gelecekte bir şeyi yapmaya azmederken, inşallah, Allah dilersediyerek işi Allah'ın iradesine bağlamak İslami edeptendir Yukarıdaki ayeti kerime bunu ifade etmektedir

İnşallahsozu akit ifade eden sozlere bitişik olarak soylenirse, akdin hukmunu ortadan kaldırır, akit gercekleşmez Mesela bir şey satın alan kimse inşallah aldımdese, akit gercekleşmiş olmaz Bu nedenle bir kimse: İnşallah yarın şu işi yaparımdeyip de yapamazsa bundan sorumlu olmaz

İman konusunda bir muminin; İnşallah ben muminim demesi caiz değildir Cunku iman konusunda İnşallah, şupheyi gerektirir veya şuphe ihtimali olduğunu ifade eder Bu ise caiz değildir Hayatta olan bir kimsenin İnşallah ben canlıyımdemesi buna benzer Bunun yanında İmam Şafii'ye gore bir kimsenin İnşallah ben muminimdemesi caizdir (esSabuni, elBidaye, nşr Bekir Topaloğlu, s 90)

858,496Konular
981,870Mesajlar
29,907Kullanıcılar
Ahmet120938Son üye
Üst Alt