Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İnsan faaliyetleri çevreyi nasıl etkiler kısaca

İnsan faaliyetleri çevreyi nasıl etkiler kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İnsan faaliyetleri çevreyi nasıl etkiler özet olarak

Günümüzde çevreyi kirleten bir numaralı etmen insan faktörüdür, insanların yapmış olduğu pek fazla faaliyetler sonucu çevre kirlenmektedir Çevre kirliliği gelecek nesiller için büyük korkutma oluşturmaktadır
Sanayi devrimi ile birlikte başlayan üretim süreci ile çevre kirliliği katlanarak artmıştır, halk anca 1970 li yıllarda çevreyi kirleten bir etken olduğunun farkına varmıştır Doğa ’nın düzenini bozan, nehirleri kirleten, fabrika atıklarını denize bırakan, kendi lüks ihtiyacı sebebiyle ağaçları ve ormanları değil eden bir nesil olan insan, günümüzde de hızlı şekilde çevreyi ve doğayı kirletmeye devamlı bir unsur olarak bilinmektedir
insan faaliyetleri dogayi nasil etkiler

İnsanların çevreyi kirletmemeleri için yapılması gereken en temel faktörlerden birisi patavatsız tüketimin azaltılmasıdır, mesela bir cep telefonumuz var ve bizim ihtiyaçlarımızı karşılıyor ancak 2019 yılında yenisi çıkmış, gidip hemen yenisini almazsak, insanlar eğer bu bilinçte olursa imalatçı firmalar da bu sefer üretim bandını düşürecek ve çevre kirliliğine bir nebze de olsa katkı maddesi sağlamış olacağız

Yan oysa en güzeli bunu üreten büyük firmaların çevreye zararsız şekilde üretim yapmaları ancak şuan bizim elimizden gelen sadece bu firmaların ürettiklerini almayarak ya da ihtiyacımız kadarını alarak buna engel olabiliriz

En ilk kez da söylediğim gibi çevreyi ve doğayı kirleten korkutma unsuru oluşturan en büyük faktör insan faktörüdür, insan faaliyetlerini çevreye zararsız şekilde yapılmasını teşvik ederek doğanın kirlenmesini engelleyebiliriz *

858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt