iltasyazilim
FD Üye
Eskimeyen bir şey var mı şu hayatta bilmem fakat
İçimizdeki her şey ezber,her şey aynıHiçbir şey öbür yok öncesinden
Bir masal gibi; ilk anlatıldığında dinlediğin gibi olur mu ikinci dinleyişin peki ya üçüncüsü… Mümkün mü?
Hayır değil
İnsanın bildiğini zannettiği bir şeyi dinlemesi değin bıktırıcı bir şey olabilir mi?
Biz biliyoruz bu hayatı…
Yaşanan şeylerin sonlarını tahmin edebiliyoruz ,tıpatıp bir Türk filmi gibi
Kız varlıklı,erkek yoksul lakin gururlu
Erkeğin şanssızlığı yokluk,kızın fakat zenginlik
O vakit ne zengin olmalı ne fakir
Sıradan bir insan nasıl yaşar oysa hayatı?
Sinmiş,korkmuş,yaşadıklarından ders almadığı için defalarca atıl,defalarca olduğu yerde, her zaman gerilerde
Ortalama bir aşk nasıl olur dersiniz?
Sessiz, ağırbaşlı, ahenkli, fedakar…
Hiç çevrimdışı kalamaz yok mi defalarca olduğu yerde olmalı yapması gerekeni yapmalı gerçekten çevrimiçi olup haricen olamaz veya dışarıdayım görünüp çevrimiçi kalamaz
O nasıl görünüyorsa öyle olmalı ve pek pozitif konuşmamalı
Birileri defalarca düşünmeli onun yerine o hep ‘kendimce de ’ demeli
Birileri bir şeyleri oluştururken o fikrini söylemeden fikirlere katılmalı fakat sadece katılmalı katılmama hakkı olmamalı
Nezaketen bir eleştiriniz var mı diyenlere ‘ hayır daha iyisi olamazdı ’ demeli
Kızgınım ben bu sıradan insanlara,hatta düşmanımBenim düşmanlığım değil saymaktır,eğer bir insana düşmansam o insan yoktur benim için ve benim gibi düşünenler için
Eğer insan düşünebiliyorsa ayrım oluşturabilmelidir, renk verebilmelidir olduğu, bulunduğu, yaşadığı,çalıştığı,emek harcadığı yere,eve,işe…
İnsan konuşabilmeli,yazabilmeli,karşı gelebilmelidir
İnsan edinmek;gerçekten insan da yapabilmek ve insanca yaşayabilmek,yaşatabilmektir fikrimce
Ne yaşıyorsan hakkıyla yaşayabilmelisin,kim ne diyecek demeden,geçmişi ayaklarına dolamadan,düşüncelerine takılmadan
Ne de olsa hayat her düşüncenin üstündedir
Her düşüncenin üzerindeyse hayat; kesinlikle ancak onlar en iyisini bilir düşüncesinin de üstündedir pek değil mi?
Onlar iyi bilmiyorlar,bu pek açık ki
Şu an durduğumuz yere bakarsak bunu anlayabiliriz
Daima başkalarının hayatını yaşayarak nasıl biz olabiliriz ancak
Ben senin hayatını yaşarsam sana dahil olurum,sen benim hayatımı yaşarsan bana dahil olursun
Benden zaten var,senden de
O halde bizim bize ihtiyacımız var;azıcık sen azıcık ben
Hayat her düşüncenin üstündedir,ama
ben biliyorum ancak benim ülkem de beni yönetenlerin üstündedir *
İçimizdeki her şey ezber,her şey aynıHiçbir şey öbür yok öncesinden
Bir masal gibi; ilk anlatıldığında dinlediğin gibi olur mu ikinci dinleyişin peki ya üçüncüsü… Mümkün mü?
Hayır değil
İnsanın bildiğini zannettiği bir şeyi dinlemesi değin bıktırıcı bir şey olabilir mi?
Biz biliyoruz bu hayatı…
Yaşanan şeylerin sonlarını tahmin edebiliyoruz ,tıpatıp bir Türk filmi gibi
Kız varlıklı,erkek yoksul lakin gururlu
Erkeğin şanssızlığı yokluk,kızın fakat zenginlik
O vakit ne zengin olmalı ne fakir
Sıradan bir insan nasıl yaşar oysa hayatı?
Sinmiş,korkmuş,yaşadıklarından ders almadığı için defalarca atıl,defalarca olduğu yerde, her zaman gerilerde
Ortalama bir aşk nasıl olur dersiniz?
Sessiz, ağırbaşlı, ahenkli, fedakar…
Hiç çevrimdışı kalamaz yok mi defalarca olduğu yerde olmalı yapması gerekeni yapmalı gerçekten çevrimiçi olup haricen olamaz veya dışarıdayım görünüp çevrimiçi kalamaz
O nasıl görünüyorsa öyle olmalı ve pek pozitif konuşmamalı
Birileri defalarca düşünmeli onun yerine o hep ‘kendimce de ’ demeli
Birileri bir şeyleri oluştururken o fikrini söylemeden fikirlere katılmalı fakat sadece katılmalı katılmama hakkı olmamalı
Nezaketen bir eleştiriniz var mı diyenlere ‘ hayır daha iyisi olamazdı ’ demeli
Kızgınım ben bu sıradan insanlara,hatta düşmanımBenim düşmanlığım değil saymaktır,eğer bir insana düşmansam o insan yoktur benim için ve benim gibi düşünenler için
Eğer insan düşünebiliyorsa ayrım oluşturabilmelidir, renk verebilmelidir olduğu, bulunduğu, yaşadığı,çalıştığı,emek harcadığı yere,eve,işe…
İnsan konuşabilmeli,yazabilmeli,karşı gelebilmelidir
İnsan edinmek;gerçekten insan da yapabilmek ve insanca yaşayabilmek,yaşatabilmektir fikrimce
Ne yaşıyorsan hakkıyla yaşayabilmelisin,kim ne diyecek demeden,geçmişi ayaklarına dolamadan,düşüncelerine takılmadan
Ne de olsa hayat her düşüncenin üstündedir
Her düşüncenin üzerindeyse hayat; kesinlikle ancak onlar en iyisini bilir düşüncesinin de üstündedir pek değil mi?
Onlar iyi bilmiyorlar,bu pek açık ki
Şu an durduğumuz yere bakarsak bunu anlayabiliriz
Daima başkalarının hayatını yaşayarak nasıl biz olabiliriz ancak
Ben senin hayatını yaşarsam sana dahil olurum,sen benim hayatımı yaşarsan bana dahil olursun
Benden zaten var,senden de
O halde bizim bize ihtiyacımız var;azıcık sen azıcık ben
Hayat her düşüncenin üstündedir,ama
ben biliyorum ancak benim ülkem de beni yönetenlerin üstündedir *