Eskimeyen bir şey var mı şu hayatta bilmem ki
İcimizdeki her şey ezber,her şey aynıHicbir şey farklı değil oncesinden
Bir masal gibi; ilk anlatıldığında dinlediğin gibi olur mu ikinci dinleyişin peki ya ucuncusu… Mumkun mu?
Hayır değil
İnsanın bildiğini zannettiği bir şeyi dinlemesi kadar sıkıcı bir şey olabilir mi?
Biz biliyoruz bu hayatı…
Yaşanan şeylerin sonlarını tahmin edebiliyoruz ,tıpkı bir Turk filmi gibi
Kız zengin,erkek fakir ama gururlu
Erkeğin şanssızlığı fakirlik,kızın ki zenginlik
O zaman ne zengin olmalı ne fakir
Ortalama bir insan nasıl yaşar ki hayatı?
Sinmiş,korkmuş,yaşadıklarından ders almadığı icin hep durağan,hep olduğu yerde, hep gerilerde
Ortalama bir aşk nasıl olur dersiniz?
Sessiz, sakin, uyumlu, fedakar…
Hic cevrimdışı kalamaz değil mi hep olduğu yerde olmalı yapması gerekeni yapmalı aslında cevrimici olup dışarıda olamaz ya da dışarıdayım gorunup cevrimici kalamaz
O nasıl gorunuyorsa oyle olmalı ve pek fazla konuşmamalı
Birileri hep duşunmeli onun yerine o hep ‘bence de’ demeli
Birileri bir şeyleri oluştururken o fikrini soylemeden fikirlere katılmalı ama sadece katılmalı katılmama hakkı olmamalı
Nezaketen bir eleştiriniz var mı diyenlere ‘ hayır daha iyisi olamazdı’ demeli
Kızgınım ben bu ortalama insanlara,hatta duşmanımBenim duşmanlığım yok saymaktır,eğer bir insana duşmansam o insan yoktur benim icin ve benim gibi duşunenler icin
Eğer insan duşunebiliyorsa fark oluşturabilmelidir, renk verebilmelidir olduğu, bulunduğu, yaşadığı,calıştığı,emek harcadığı yere,eve,işe…
İnsan konuşabilmeli,yazabilmeli,karşı gelebilmelidir
İnsan olmak;aslında insan da olabilmek ve insanca yaşayabilmek,yaşatabilmektir fikrimce
Ne yaşıyorsan hakkıyla yaşayabilmelisin,kim ne diyecek demeden,gecmişi ayaklarına dolamadan,duşuncelerine takılmadan
Ne de olsa hayat her duşuncenin ustundedir
Her duşuncenin uzerindeyse hayat; elbette ki onlar en iyisini bilir duşuncesinin de ustundedir oyle değil mi?
Onlar iyi bilmiyorlar,bu o kadar acık ki
Şu an durduğumuz yere bakarsak bunu anlayabiliriz
Hep başkalarının hayatını yaşayarak nasıl biz olabiliriz ki
Ben senin hayatını yaşarsam sana dahil olurum,sen benim hayatımı yaşarsan bana dahil olursun
Benden zaten var,senden de
O halde bizim bize ihtiyacımız var;biraz sen biraz ben
Hayat her duşuncenin ustundedir,ki
ben biliyorum ki benim ulkem de beni yonetenlerin ustundedir
İcimizdeki her şey ezber,her şey aynıHicbir şey farklı değil oncesinden
Bir masal gibi; ilk anlatıldığında dinlediğin gibi olur mu ikinci dinleyişin peki ya ucuncusu… Mumkun mu?
Hayır değil
İnsanın bildiğini zannettiği bir şeyi dinlemesi kadar sıkıcı bir şey olabilir mi?
Biz biliyoruz bu hayatı…
Yaşanan şeylerin sonlarını tahmin edebiliyoruz ,tıpkı bir Turk filmi gibi
Kız zengin,erkek fakir ama gururlu
Erkeğin şanssızlığı fakirlik,kızın ki zenginlik
O zaman ne zengin olmalı ne fakir
Ortalama bir insan nasıl yaşar ki hayatı?
Sinmiş,korkmuş,yaşadıklarından ders almadığı icin hep durağan,hep olduğu yerde, hep gerilerde
Ortalama bir aşk nasıl olur dersiniz?
Sessiz, sakin, uyumlu, fedakar…
Hic cevrimdışı kalamaz değil mi hep olduğu yerde olmalı yapması gerekeni yapmalı aslında cevrimici olup dışarıda olamaz ya da dışarıdayım gorunup cevrimici kalamaz
O nasıl gorunuyorsa oyle olmalı ve pek fazla konuşmamalı
Birileri hep duşunmeli onun yerine o hep ‘bence de’ demeli
Birileri bir şeyleri oluştururken o fikrini soylemeden fikirlere katılmalı ama sadece katılmalı katılmama hakkı olmamalı
Nezaketen bir eleştiriniz var mı diyenlere ‘ hayır daha iyisi olamazdı’ demeli
Kızgınım ben bu ortalama insanlara,hatta duşmanımBenim duşmanlığım yok saymaktır,eğer bir insana duşmansam o insan yoktur benim icin ve benim gibi duşunenler icin
Eğer insan duşunebiliyorsa fark oluşturabilmelidir, renk verebilmelidir olduğu, bulunduğu, yaşadığı,calıştığı,emek harcadığı yere,eve,işe…
İnsan konuşabilmeli,yazabilmeli,karşı gelebilmelidir
İnsan olmak;aslında insan da olabilmek ve insanca yaşayabilmek,yaşatabilmektir fikrimce
Ne yaşıyorsan hakkıyla yaşayabilmelisin,kim ne diyecek demeden,gecmişi ayaklarına dolamadan,duşuncelerine takılmadan
Ne de olsa hayat her duşuncenin ustundedir
Her duşuncenin uzerindeyse hayat; elbette ki onlar en iyisini bilir duşuncesinin de ustundedir oyle değil mi?
Onlar iyi bilmiyorlar,bu o kadar acık ki
Şu an durduğumuz yere bakarsak bunu anlayabiliriz
Hep başkalarının hayatını yaşayarak nasıl biz olabiliriz ki
Ben senin hayatını yaşarsam sana dahil olurum,sen benim hayatımı yaşarsan bana dahil olursun
Benden zaten var,senden de
O halde bizim bize ihtiyacımız var;biraz sen biraz ben
Hayat her duşuncenin ustundedir,ki
ben biliyorum ki benim ulkem de beni yonetenlerin ustundedir