Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İnsan Kaynakları Yönetim Stratejileri

İnsan Kaynakları Yönetim Stratejileri
0
85

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
İnsan Kaynakları Yönetim Stratejileri insan kaynaklarının hedefleri stratejik insan kaynakları yönetimi idare stratejileri ik stratejileri kaynakları ESAS İNSAN KAYNAKLARI IDARE STRATEJİLERİ İnsan kaynakları yönetim stratejileri; bireysel ve örgütsel amaçları bütünleştirip işletmenin işgücünden en etkili bir biçimde yararlanılarak örgüt verimliliğinin arttırılmasını hedeflemektedirler Dolayısıyla işe alma ve yatırma, işe alıştırma ve yetiştirme, meslek değerleme, işgören değerleme, ücretleme, güdüleme ve moral gibi esas insan kaynakları yönetim işlevlerinin her birisi için stratejiler formüle edilip uygulamaya alınmalıdır bununla birlikte daha genel anlamda insan kaynakları yönetim stratejilerini şu şekilde gruplamak mümkündür: İşgücü tasarlama stratejileri; işgücüne ilişkin bunlara misal olarak kısauzun dönem planlama stratejileri, merkezimerkezkaç tasarlama stratejileri, bütünleşikkısmi planlama stratejileri verilebilir a İşgören temin stratejileri; örgütün gereksinim duyduğu özellik ve nicelikteki personel, bu işe ayrılan parasal kaynak, işletmenin faaliyet konusu, işgücü piyasası koşulları, yasal zorunluluklar gibi etkenler bu stratejilerin formülasyon ve uygulama aşamasını biçimlendirirler Örnek olarak biçimsel ve biçimsel olmayan işgücü arz stratejileri, personel temininde içe dönük veya dışa dönük kaynaklara başvurma stratejileri verilebilir b Yetiştirmegeliştirme stratejileri; Bu stratejilerin saptanmasında işgörenlerin bilgi, hüner, yetenek düzeyi, örgütün sektöre özgü teknolojik olanaklarından kullanma ölçüsü, tepe yönetiminin kariyer planlama ve yönetim sürecine bakış açısı, eğitim maliyetleri gibi etkenler rol oynamakta olup; kişisel ya da grup eğitim stratejileri, işbaşı veya işdışı eğitim stratejileri bu gruba örnek verilebilir c Başarım değer biçme stratejileri; İşgören değerleme sisteminin örgütlenmesi ve değer biçme kriterlerinin ve yöntemlerinin seçimleri vb etkenlerin rol oynadığı bu grupta, biçimsel ve biçimsel olmayan performans değerlendirme stratejileri, bahşetmegeliştirmeye dönük performans değerleme gibi stratejiler yer almaktadır d Ücretleme stratejileri: Bu grup stratejilerin belirlenmesinde bilhassa örgüt ölçeğinin değişimi önemli rol oynayacaktır Sözgelimi büyümekte olan bir işletme özendirici vergi stratejisi uygulamasıyla, çalışanların performansını yükseltmeye çalışacaktır Bu gruba misal olarak; düşük ya da yüksek açılış ücreti stratejisi, standart veya elastik ücretleme stratejileri, bireysel veya grup özendirici ödenti stratejileri, kıdeme ya da performansa dönük ödenti artış stratejileri, vergi konusundapiyasadatakipçi veya lider olma stratejileri, işletme içi aidat eşitliği ya da piyasa ödenti eşitliği stratejileri verilebilir e Meslek ilişkileri stratejileri; Biçimsel veya biçimsel olmayan disiplin stratejileri, sendikalarla muhalefet ya da işbirliği stratejileri, düşükyüksek meslek güvencesi stratejileri vb bu konuda geliştirilebilecek stratejilerin bazılarıdır Sözgelimi işgücü maliyetleri yüksek olan bir örgüt yönetimi sendikaya aleyhinde mücadeleye dönük bir taktik izlerken maliyetleri düşük olması durumunda işbirliğine yönelik bir stratejiyi benimseyecektir  

858,506Konular
983,015Mesajlar
33,105Kullanıcılar
2955SamsunSon üye
Üst Alt