Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

insan neden bilinclidir

insan neden bilinclidir
0
92

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
insan neden bilinclidir

İNSAN VAROLUŞU GEREĞİ kendi varlığını, cevresini sorgulayan ve sorgulamalarına bir cevap bulamadığı surece tatmin olamayan bir yaratılışa sahiptir Kendisini varlık alemine gonderen Zat ’ı tanıdığı ve bu sınırlı hayatın icerisinde neden var olduğunu tanımlayabildiği olcude bir huzura kavuşabilir

“Nereden geliyorum, nereye doğru gidiyorum? gibi temel sorularına cevaplar ararken, cevresindeki diğer varlıkların sundukları ipuclarını kullanabildiği icin, aradığı cevaplara ulaşması ve bu cevapları sınaması bir derece daha kolaydır Ancak, kendi hayatını anlamlandırmak icin sormak zorunda kaldığı “Ne icin varım? Varlığımı anlamlandıran gercek nedir?! tarzındaki sorgulamalarında, cevresindeki mahlUkatın varlığını anlamlandıran cevaplarla yetinmesi mumkun değildir

Bu nedenlerle, insanlığın ve ozellikle her bir insanın kendi hayatının anlamını bulması gereken yer, ya insanın kendi varlığıdır, ya da kendisini Yaratanın makamıdır Oysa, bu tarz sorgulamalarda vahiy ancak yol gosterir, aklı devre dışı bırakacak derecede aşikar cevaplar vermez Kendi hayatının anlamına dair sorularına cevaplar bulabilmesi, kendisini yaratan ve hayata gonderen Zat ’ın sunduğu ipuclarını değerlendirerek, kendisini diğer varlıklardan ayıran ozelliklerini sorgulamasıyla mumkun olacaktır

Similar threads

insan niçin bilinçlidir İNSAN VAROLUŞU GEREĞİ kendi varlığını, çevresini sorgulayan ve sorgulamalarına bir yanıt bulamadığı sürece memnuniyet olamayan bir yaratılışa sahiptir Kendisini varlık âlemine gönderen Zât ’ı tanıdığı ve bu sınırlı hayatın içerisinde neden var olduğunu tanımlayabildiği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Millet Neden Yaratildi ? MILLET NIÇIN YARATILDI ? İNSAN VAROLUŞU GEREĞİ kendi varlığını, çevresini sorgulayan ve sorgulamalarına bir yanıt bulamadığı sürece memnun etme olamayan bir yaratılışa sahiptir Kendisini varlık âlemine gönderen Zât’ı tanıdığı ve varoluşunu tanımlayabildiği ölçüde bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Halk Müziği Niçin Yaratıldı? Varoluş Gerçeği Biz Niye Varız veri dünya neden var bilgi İnsan Niçin Yaratıldı deliller Reel şu oysa, ‘ben! ’ ve ‘benim! ’ duygularını hissedebildiğimiz için, ‘kim? ’ ve ‘kimin? ’ sorularını sorabiliyoruz ‘Bu benim ’ diyebildiğimiz içindir ancak, ‘bu kainat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
168
doğru meslek seciminin kişisel gelişimimize nasıl bir katkısı vardır Hedef belirleyin: Bu hedef aynı zamanda sizin vizyonunuzdur Bundan birkac yıl sonraki hayatınızı gozunuzun onune getirmeye calışın Ne olmak istiyorsunuz? Nasıl yaşamak istiyorsunuz? Nasıl bir hayat standartınız olmalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Evrensel DeğerlerEvrensel Değerler Hakkında Bilgi Evrensel Değerler Evrensel degerler hakkında bilgiler Evrensel Değerler Evrensel değerler konusuna girmeden once değer kelimesi uzerinde duralım: “Değer kelimesinin sozluk anlamı “Bir şeyin onemini belirlemeye yarayan soyut olcu, bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
911
858,467Konular
981,180Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt