iltasyazilim
FD Üye
Üç günlük dünyada, insanın ömrü de üç günden ibarettir
Dün, bugün, yarın…
Dün, mazi ırmağına katıldığı için bir daha ele geçmesi mümkün değildir
Yarının ise geleceği şüphelidir
Öyleyse gerçek ömrünüz içinde bulunduğumuz bir günden ibarettir
Dolayısıyla en akıllı iş, yirmi dört saati iyi değerlendirmektir
İsterseniz çerçeveyi biraz daha daraltalım ve bu dünyadaki hayatımız üç saatten ibarettir diyelim
Hatta bu üç saatten de indirim yapıp bütün sermayemizin bir saatlik zaman dilimi olduğunu belirtelim
Öyle değil mi efendim?
Önceki bir saatimiz uçup gitmiştir
Bir daha ele geçmeyeceği kesin bir gerçektir
Sonraki bir saatlik vaktin geleceği ise meçhuldür
Gelmemesi de ihtimal dahilindedir
Demek oluyor ki asıl ömrünüzü, içinde bulunduğumuz bir saat teşkil ediyor
Öyleyse saati, taate sarf edelim, böylece vakit ve nakit ilişkisini daha dikkatli ve rikkatli bir gözle değerlendirmeye çalışalım
Tabii siz isterseniz bu bir saati üç dakikaya kadar indirebilirsiniz Hatta “saniyeyi de bu hesaba katarsanız yanlış bir işlem yapmış olmazsınız Evet efendim, bütün bunlardan anlaşılıyor ki hayatımız bir “ânı vahidden ibarettir
Mezar taşındaki kitabe, kitaba girecek kadar güzel ve ibretamiz olan şu cümleyi kulaklarımıza fısıldıyor
“Beni bir Fatiha ile an Unutma, an bu andır Dem bu demdir
Dursun Gürlek
Not : Ebedi Yaşamak İçin başlıklı bir makaleden alıntı olan bu yazının tamamını Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınızokuyabilirsiniz
Dün, bugün, yarın…
Dün, mazi ırmağına katıldığı için bir daha ele geçmesi mümkün değildir
Yarının ise geleceği şüphelidir
Öyleyse gerçek ömrünüz içinde bulunduğumuz bir günden ibarettir
Dolayısıyla en akıllı iş, yirmi dört saati iyi değerlendirmektir
İsterseniz çerçeveyi biraz daha daraltalım ve bu dünyadaki hayatımız üç saatten ibarettir diyelim
Hatta bu üç saatten de indirim yapıp bütün sermayemizin bir saatlik zaman dilimi olduğunu belirtelim
Öyle değil mi efendim?
Önceki bir saatimiz uçup gitmiştir
Bir daha ele geçmeyeceği kesin bir gerçektir
Sonraki bir saatlik vaktin geleceği ise meçhuldür
Gelmemesi de ihtimal dahilindedir
Demek oluyor ki asıl ömrünüzü, içinde bulunduğumuz bir saat teşkil ediyor
Öyleyse saati, taate sarf edelim, böylece vakit ve nakit ilişkisini daha dikkatli ve rikkatli bir gözle değerlendirmeye çalışalım
Tabii siz isterseniz bu bir saati üç dakikaya kadar indirebilirsiniz Hatta “saniyeyi de bu hesaba katarsanız yanlış bir işlem yapmış olmazsınız Evet efendim, bütün bunlardan anlaşılıyor ki hayatımız bir “ânı vahidden ibarettir
Mezar taşındaki kitabe, kitaba girecek kadar güzel ve ibretamiz olan şu cümleyi kulaklarımıza fısıldıyor
“Beni bir Fatiha ile an Unutma, an bu andır Dem bu demdir
Dursun Gürlek
Not : Ebedi Yaşamak İçin başlıklı bir makaleden alıntı olan bu yazının tamamını Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınızokuyabilirsiniz