halk neden içki kadehlerini tokuştururlar? " "Bu konuda iki öbür yorumlama vardır 1) İnsanların beş duyusunu memnuniyet amacıyla şarap kadehini sofrada çın sesiye tokuşturmak Şarabın rengi, görme; diliyle damak; burunla koklama;eliyle dokurma,ve çın sesiyle işitme Şarap tüm duyguları hoşnutluk eder anlamını taşır 2)Antik çağlarda bir insanın düşmanını yemeğe ziyafet edip,ona zehirli alkol sunması doğal sayılıyordu Konut sahibi içkinin zehirsiz olduğunu sergilemek için kendi içkisini havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudumun kendi kadehine dökülmesini isterdi Sonradan aynı anda içkilerini içerlerdi Davetli böyle durumda ev sahibine güvenini uygulamak için kadehini ev sahibinin yukarı kaldırdığı kadehe hafifçe vurur, çın sesiyle içkiyi denemeye gerek olmadığını gösterirdi " "