iltasyazilim
FD Üye
Ahali kadar beslenme olarak kullanılan meyveler nelerdir
Ağaççileği Faydaları: Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Terletir ve idrar söktürür Kabızlığı giderir Vücuda dinçlik verir
Ayva Faydaları: İshal ve dizanteriyi keser Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir İnce bağırsak iltihabını giderir Kanı temizler Çarpıntıyı dindirir
Badem Faydaları: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir
Aci bademin buharlaşan yagi, iyi bir koku ve lezzet giderici (balik yagina ek edilir) ve hafif bir dezenfektandir Badem tohumlari, badem surubu hazirlanmasinda kullanilir Çocuklar için iyi bir müshildir Kremlerin terkibine girer Meyve kabugu ahali arasinda bogaz agrilarina karsi kullanilmaktadir
Ceviz Faydaları: Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir İshal ve dizanteriyi keser Tüberküloz ve şeker hastalığında ayrıca besleyici, keza de çare edicidir Saç ve elleri boyamakta da kullanılır Bitki bilimcilere göre oldukça çok A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin ayrıca içi, hem ağacının kabukları ayrıca de yaprakları böylece çok afiyet sorununa iyi geliyor Her sabah kahvaltıda bir tedarik ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini belirten uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırdığını belirtti Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarından bazıları şöyle sıralanıyor: Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlar Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi gelir Bir miktar ceviz yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi kazanç Ceviz yaprakları pişirilerek çıbanların üstüne sarılırsa iyileşmesini sağlar Ceviz yağı yüz lekelerinin üstüne sürülüp masaj yapılırsa lekeler değil olur
Çamfıstığı Faydaları: Bronşit, tüberküloz, akciğer hastalıklarının ivedi iyileşmesine asistan olur Ruhi çöküntüyü giderir Kalp hastalıklarında da faydalıdır
Çilek Faydaları: Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar Hem bolca potasyum içerir ve lifli besinler aralarında manâlı bir yer miktar Diyabetli hastalar, çileğe şeker ek etmemek şaartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler
Dut Faydaları: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür Vücutta biriken suyu boşaltır Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür
Fructus Mori nigri Meyvalardan hazırlanan şurup, gargara halinde, ağız ve boğaz hastalıklarına (pamukçuk) karşı kullanılır
Elma Faydaları: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzakta miktar İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına aleyhinde korunmuş olursunuz Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler Sindirimi kolaylaştırır Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşısında da yararlıdır
Enginar Faydaları: Kandaki üre ve kolesterolü düşürür İdrar söktürür Kandaki şeker miktarını ayarlar Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler Böbrekteki kumların dökülmesine asistan olur Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine aleyhinde iyi gelir Enginarın içinde yer alan Silymarin maddesinin, hücrelerin zarar görmesini engellediğine muhabere eden araştırmacılar, keza Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkin olduğunu belirtti Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bolca tüketenlerin, bulundukları yaşın daha aşağıda gösterdikler
Fındık Faydaları: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Vücuda kuvvet verir Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar
Greyfurt Faydaları: C vitamini bakımından çok zengindir Yarım greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar Kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur Kansere karşı koruyucu nitelik taşır İştah açar
Hindistancevizi Faydaları: İdrar söktürür Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine muavin olur Mide ağrılarını giderir
Hurma Faydaları: Kalbimizin yeni dostu bulundu: Hurma Bugüne değin kalp ve damar hastalıklarından korunmada elmanın sihirli gücü biliniyordu İsrailli bilimadamları kalbin gerçek dostunun hurma olduğunu kanıtladı İsrailli bilim adamları, hurmanın, yürek ve damar hastalıklarından korunmak için önerilen elmadan daha etkili olduğunu açıkladılar İsrail'de yapılan bir araştırmada, elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen bilim adamları, elmada daha artı bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılık hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadan iki kat artı olduğunu belirttiler Bilim adamları, düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan bu meyvelerin içindeki yardımcı maddelerin daha fazla kabuklarında bulunduğunu kaydettiler
Karpuz Faydaları: Vücuttaki toksinleri temizler ve böbrekteki kumları eriterek sıhhat ve zindelik kazandırır Keza kemik gelişimine de muavin olur
Kavun Faydaları: Kavun meyve olarak fazla yenildiği gibi tohumları (çekirdekleri) de tıbbi olarak kullanılmaktadır Olgun kavunların çekirdekleri kurutulur Çekirdekler halk müziği tababetinde öksürüğe karşı (çekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye kadar kaynatılıp içilmesiyle) kullanılır Keza kavun, sinirleri yatıştırır, böbreklerdeki kanı temizler, taşların düşürülmesine yardımcı olur Barsaklarda ülser ya da iltihab olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir
Kayısı Faydaları: Çekirdeklerinden yağ elde edilir Etli meyvesi şeker, organik asitler ve C vitamini ihtiva etmesi bakımından önemlidir Çekirdek içinden elde edilen yağ badem yağı yerine, yaprakları derelerde balıkları sersemleterek yakalamak için kullanılır
Kestane Faydaları: Kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır Meyvesi kasları kuvvetlendirir Kan dolaşımını düzenler Mirasçı ve hemoroid memelerinin meydana gelmesini önler Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir Kansızlığı giderir Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir
Kızılcık Faydaları: Kızılcık meyvelerinden ezme, marmelat, meyve suyu yapılır Kabız edici özelliği vardır Gıda olarak istifade edildiği gibi kabukları alev düşürücü olarak kullanılır
Kiraz Faydaları: Aspirin yerine kiraz Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden fazla daha etkin oluyor Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu yörede fazla yetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara birebir olduğunu ileri sürüyor Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ''antosiyanin'' olarak aşina kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor Nair ve ekibi genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi sancı kesicilerde yer alan enzimleri içerip içermediğini araştırdı Arkasında kimyasalların bağımsızlık radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı Sonuçta, 20 kirazda 1225 miligram aralarında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin analjezik etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine aynı antioksidan etkiler yarattığına da şahit olundu Nair'e kadar, günde 20 kiraz yemek yemek bir aspirin almakla özdeş tesir yaratıyor Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor
Kivi Faydaları: Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır Potasyum bakımından da zengindirler Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler
Muz Faydaları: Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir Potasyum krampları önler
Nar Faydaları: Vücudu kuvvetlendirir İshali keser Burun poliplerine faydalıdır Şerit düşürür Kalbi kuvvetlendirir Mide, bağırsak hastalığı olanlar, ufak çocuklar ve hamileler pozitif kullanmamalıdır
Portakal Faydaları: Antioksidantlar ile doymuş bir meyve Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor Ayrıca çokça C vitamini içeriyor Kilo almaya engel olur Kandaki kolestorolü düşürürVucüdun C vitamini, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile yürek hastalıkları ve antikanserojen maddeler ile kanser riskini azaltıyor, kolestorolü düşürüyor
Şeftali Faydaları: Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür Meyvesi hazmı kolaylaştırırİdrar yollarını temizler oldukça çok idrar söktürür Mayasıl memelerinden doğan şikayetleri giderir Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır
Vişne Faydaları: İshali keser Ateşi düşürür İdrar söktürür Vücuda huzur verir
Yerelması Faydaları: Şeker hastaları için faydalıdır Besleyicidir Vücudun direncini arttırır Kabızlığı giderir
Bunlar insanların besin olarak kullandığı meyveler ve faydaları! *
Ağaççileği Faydaları: Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Terletir ve idrar söktürür Kabızlığı giderir Vücuda dinçlik verir
Ayva Faydaları: İshal ve dizanteriyi keser Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir İnce bağırsak iltihabını giderir Kanı temizler Çarpıntıyı dindirir
Badem Faydaları: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir
Aci bademin buharlaşan yagi, iyi bir koku ve lezzet giderici (balik yagina ek edilir) ve hafif bir dezenfektandir Badem tohumlari, badem surubu hazirlanmasinda kullanilir Çocuklar için iyi bir müshildir Kremlerin terkibine girer Meyve kabugu ahali arasinda bogaz agrilarina karsi kullanilmaktadir
Ceviz Faydaları: Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir İshal ve dizanteriyi keser Tüberküloz ve şeker hastalığında ayrıca besleyici, keza de çare edicidir Saç ve elleri boyamakta da kullanılır Bitki bilimcilere göre oldukça çok A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin ayrıca içi, hem ağacının kabukları ayrıca de yaprakları böylece çok afiyet sorununa iyi geliyor Her sabah kahvaltıda bir tedarik ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini belirten uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırdığını belirtti Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarından bazıları şöyle sıralanıyor: Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlar Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi gelir Bir miktar ceviz yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi kazanç Ceviz yaprakları pişirilerek çıbanların üstüne sarılırsa iyileşmesini sağlar Ceviz yağı yüz lekelerinin üstüne sürülüp masaj yapılırsa lekeler değil olur
Çamfıstığı Faydaları: Bronşit, tüberküloz, akciğer hastalıklarının ivedi iyileşmesine asistan olur Ruhi çöküntüyü giderir Kalp hastalıklarında da faydalıdır
Çilek Faydaları: Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar Hem bolca potasyum içerir ve lifli besinler aralarında manâlı bir yer miktar Diyabetli hastalar, çileğe şeker ek etmemek şaartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler
Dut Faydaları: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür Vücutta biriken suyu boşaltır Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür
Fructus Mori nigri Meyvalardan hazırlanan şurup, gargara halinde, ağız ve boğaz hastalıklarına (pamukçuk) karşı kullanılır
Elma Faydaları: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzakta miktar İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına aleyhinde korunmuş olursunuz Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler Sindirimi kolaylaştırır Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşısında da yararlıdır
Enginar Faydaları: Kandaki üre ve kolesterolü düşürür İdrar söktürür Kandaki şeker miktarını ayarlar Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler Böbrekteki kumların dökülmesine asistan olur Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine aleyhinde iyi gelir Enginarın içinde yer alan Silymarin maddesinin, hücrelerin zarar görmesini engellediğine muhabere eden araştırmacılar, keza Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkin olduğunu belirtti Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bolca tüketenlerin, bulundukları yaşın daha aşağıda gösterdikler
Fındık Faydaları: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Vücuda kuvvet verir Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar
Greyfurt Faydaları: C vitamini bakımından çok zengindir Yarım greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar Kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur Kansere karşı koruyucu nitelik taşır İştah açar
Hindistancevizi Faydaları: İdrar söktürür Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine muavin olur Mide ağrılarını giderir
Hurma Faydaları: Kalbimizin yeni dostu bulundu: Hurma Bugüne değin kalp ve damar hastalıklarından korunmada elmanın sihirli gücü biliniyordu İsrailli bilimadamları kalbin gerçek dostunun hurma olduğunu kanıtladı İsrailli bilim adamları, hurmanın, yürek ve damar hastalıklarından korunmak için önerilen elmadan daha etkili olduğunu açıkladılar İsrail'de yapılan bir araştırmada, elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen bilim adamları, elmada daha artı bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılık hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadan iki kat artı olduğunu belirttiler Bilim adamları, düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan bu meyvelerin içindeki yardımcı maddelerin daha fazla kabuklarında bulunduğunu kaydettiler
Karpuz Faydaları: Vücuttaki toksinleri temizler ve böbrekteki kumları eriterek sıhhat ve zindelik kazandırır Keza kemik gelişimine de muavin olur
Kavun Faydaları: Kavun meyve olarak fazla yenildiği gibi tohumları (çekirdekleri) de tıbbi olarak kullanılmaktadır Olgun kavunların çekirdekleri kurutulur Çekirdekler halk müziği tababetinde öksürüğe karşı (çekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye kadar kaynatılıp içilmesiyle) kullanılır Keza kavun, sinirleri yatıştırır, böbreklerdeki kanı temizler, taşların düşürülmesine yardımcı olur Barsaklarda ülser ya da iltihab olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir
Kayısı Faydaları: Çekirdeklerinden yağ elde edilir Etli meyvesi şeker, organik asitler ve C vitamini ihtiva etmesi bakımından önemlidir Çekirdek içinden elde edilen yağ badem yağı yerine, yaprakları derelerde balıkları sersemleterek yakalamak için kullanılır
Kestane Faydaları: Kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır Meyvesi kasları kuvvetlendirir Kan dolaşımını düzenler Mirasçı ve hemoroid memelerinin meydana gelmesini önler Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir Kansızlığı giderir Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir
Kızılcık Faydaları: Kızılcık meyvelerinden ezme, marmelat, meyve suyu yapılır Kabız edici özelliği vardır Gıda olarak istifade edildiği gibi kabukları alev düşürücü olarak kullanılır
Kiraz Faydaları: Aspirin yerine kiraz Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden fazla daha etkin oluyor Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu yörede fazla yetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara birebir olduğunu ileri sürüyor Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ''antosiyanin'' olarak aşina kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor Nair ve ekibi genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi sancı kesicilerde yer alan enzimleri içerip içermediğini araştırdı Arkasında kimyasalların bağımsızlık radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı Sonuçta, 20 kirazda 1225 miligram aralarında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin analjezik etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine aynı antioksidan etkiler yarattığına da şahit olundu Nair'e kadar, günde 20 kiraz yemek yemek bir aspirin almakla özdeş tesir yaratıyor Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor
Kivi Faydaları: Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır Potasyum bakımından da zengindirler Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler
Muz Faydaları: Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir Potasyum krampları önler
Nar Faydaları: Vücudu kuvvetlendirir İshali keser Burun poliplerine faydalıdır Şerit düşürür Kalbi kuvvetlendirir Mide, bağırsak hastalığı olanlar, ufak çocuklar ve hamileler pozitif kullanmamalıdır
Portakal Faydaları: Antioksidantlar ile doymuş bir meyve Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor Ayrıca çokça C vitamini içeriyor Kilo almaya engel olur Kandaki kolestorolü düşürürVucüdun C vitamini, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile yürek hastalıkları ve antikanserojen maddeler ile kanser riskini azaltıyor, kolestorolü düşürüyor
Şeftali Faydaları: Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür Meyvesi hazmı kolaylaştırırİdrar yollarını temizler oldukça çok idrar söktürür Mayasıl memelerinden doğan şikayetleri giderir Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır
Vişne Faydaları: İshali keser Ateşi düşürür İdrar söktürür Vücuda huzur verir
Yerelması Faydaları: Şeker hastaları için faydalıdır Besleyicidir Vücudun direncini arttırır Kabızlığı giderir
Bunlar insanların besin olarak kullandığı meyveler ve faydaları! *