Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İnsanlığa Güven Kalmadı: Engelli Oğluna Tekerlekli Sandalye Almak İsteyen Anneyi Dolandırdılar

İnsanlığa Güven Kalmadı: Engelli Oğluna Tekerlekli Sandalye Almak İsteyen Anneyi Dolandırdılar
0
50

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-51a168abb4553a6aa73326801cd51b868536b7eb.jpg

Dolandırcıların günahsızların cebine diktikleri göz insanlığımızdan utanmamıza neden oluyor. Bilge Lafcı (45), engelli oğluna internet üzerinden ikinci el eşya satışı yapılan site üzerinden akülü tekerlekli sandalye almak isterken dolandırıldı. Savcılığa kabahat duyurusunda bulunan Lafcı, 'Ben giden paraya üzülmüyorum. Biz esasen 30 yıldır bir acı yaşıyoruz. Engelli oğlum üzerinden bu türlü bir şey yaşamak çok ağrıma gitti” dedi.

İlçeye bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde zihinsel ve bedensel oğluyla yaşayan Bilge Lafcı, ikinci el eşya satılan bir internet sitesinde gördüğü 2 bin lira pahasındaki akülü tekerlekli sandalyeyi almak için ilan sahipleri S.A. ve A.A. ile soy ismini bilmediği H. ile bağlantıya geçti. Engelli aracını almak için taraflarla anlaşan Lafcı, kendisine verilen banka hesabına 2 bin lira yatırdı. Akülü tekerlekli sandalye, kendisine gönderileceği belirtilen tarihten bir hafta geçmesine karşın teslim edilmedi.

3 kişi hakkında soruşturma başlatıldı

Satışı gerçekleştirdiği kişilerin telefonlarının kapalı olması ve kendilerine ulaşamaması üzerine Lafcı, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘dolandırıcılık’ teziyle kabahat duyurusunda bulundu. Savcılık, Lafcı'nın şikayetçi olduğu 3 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Bilge Lafcı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'Ben 30 Nisan’da ikinci el eşya satışı yapılan internet sitesinde oğlum için akülü tekerlekli sandalye bakıyordum. S.A. isimli şahsın ilana koymuş olduğu akülü sandalye ilanını gördüm. Şahısla görüşüp eser hakkında bilgi aldım. Daha sonra bu şahıs bana babasına ilişkin olduğunu söylediği telefon numarasını verdi. Verilen numarayı aradım. Arif A. isimli şahısla görüştüm. Şahıs akülü aracın 4 ay evvel vefat eden annesine ilişkin olduğunu, eserin yeni olduğunu, kendisinin internetten anlamadığını bu nedenle Ordu’da yaşayan Sercan isimli oğlunun ilgilendiğini söyledi. Biz otomobil için 2 bin lirada anlaştık. Daha sonra oğlunu aradım ve bana İBAN verdi ve parayı buraya göndermemi söyledi. İki kesim olarak 2 bin TL parayı Arif A. ismine gönderdim. Arif A., kendisinin Mersin’de olduğunu, arabayı yük kamyonlarıyla göndereceğini söyledi ve bana göndereceği kamyonun sürücüsünün numarasını verdi. Şahısla görüştüm. Pazartesi günü akşam eserin bana teslim edileceğini söyledi. Bunun üzerine 8 Mayıs’ta aradım lakin telefon kapalıydı. Arif A. isimli kişiyi arayarak sürücünün telefonunun kapalı olduğunu söyledim. Pazartesi günü aramamı söyledi. Pazartesi günü tekrar sürücüsü aradım telefonuna ulaşamadım. Sonrasında tekrar Arif A.’yı aradım ama onun da telefonu kapalıydı. Sercan isimli şahsı aradım, ancak o da beni engellediği için kendisine ulaşamadım. Daha sonra parayı yatırdığım bankayı aradım fakat bir sonuç elde edemedim. Bunun üzerine şahıslar hakkında şikâyetçi oldum.”

'Çok ağırıma gitti'

Ürünü almadan evvel yakınlarının kendisini uyardığını da söz eden Lafcı, 'Yakınlarım eseri alırken bana ‘dolandırılırsın’ dediler, dalga geçerek. Ben de gülerek 'neden dolandırsınlar' dedim. O sırada telefonla görüşüyordum. 'Bakın dolandırmıyorlarmış, araca vermişler' dedim. Fakat bu türlü bir olayla karşılaştım. Ben giden paraya üzülmüyorum. Biz zati 30 yıldır bir acı yaşıyoruz. Engelli oğlum üzerinden bu türlü bir şey yaşamak çok ağrıma gitti. Herkes dikkatli olsun. Kimse internet üzerindeki kimseye güvenmesin” diye konuştu.

858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt