Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İnsanlık için 5 TL'niz var mı?

İnsanlık için 5 TL'niz var mı?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Afrika ülkesi Somali'de Büyük bir insani felakete dönüşerek milyonlarca insanın kıtlıktan kaynaklanan açlıktan ölmeyle burun buruna gelmesi Türk halkını harekete geçirdi

Birleşmiş Milletler’in son 50 yılın en ağır kuraklığını yaşadığını belirterek, kıtlık alarmı verdiği Somali'de yüzde 30'u çocuk olmak üzere 3 milyondan fazla insanın içinde bulunduğu ciddi açlık felaketi ölümlere neden olmaya başladı

Türkiye, Afrika'nın en fakir ülkelerinden Somali'de yaşanan açlık ve kıtlığa duyarsız kalmadı ve harekete geçti

İnsani Yardım Vakfı İHH, Kimse Yok Mu Derneği ve Deniz Feneri Derneği ile birlikte bir çok yardım kuruluşunun yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı da Somali için bağış kampanyası başlattı

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

40 milyonun üzerinden insanın açlık tehlikesi altında olduğu ve her gün yüzlercesinin de açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiği Somali için en etkin yardım türü ise cep telefonlarından SMS karşılığında yapılanı Yardım Kurululuşları ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kontrolünde olan telefon numaralarına gönderilen her bir SMS 5 TL yardım yerine geçiyor

5 TL BAĞIŞ YAPMANIN YOLU

İHH
TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan SOMALI yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz
Kimse Yok Mu Derneği
TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan “ACLIK yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz
Deniz Feneri Derneği
TURKCELL, VODAFONE VE AVEA'nın tüm faturalı ve kontörlü hatlarından 5560'a boş SMS göndererek 5 TL bağışlayabilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınızDİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI
1 Ağustos’tan itibaren başlayacak olan uygulama ile bütün operatörlerden AFRIKAyazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacak
AFRİKA'DA NELER OLUYOR?

Doğu Afrika’yı kasıp kavuran kuraklık Somali başta olmak üzere Kenya, Etiyopya, Cibuti ve Uganda’da büyük bir insani felakete dönüşmüş durumda

Kuraklık nedeni ile Afrikalı insanların bulundukları yerlerden göç etmek zorunda kaldıkları ve Kenya yakınlarında bulunana Dadaab Kampına sığınmış Somalili mültecilerin sayısının 400000’e yükseldiği belirtiliyor

Tek umutları mülteci kamplarında verilecek olan yemek ve su sayesinde hayatta kalabilmek olan mülteciler zor günler geçiriyor BM raporuna göre yolculuklar esnasında iki milyon çocuk yetersiz besleniyor ve hayatta kalabilmeleri için çok acil yardıma ihtiyaç duyuyorlar

858,465Konular
981,146Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt