Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İnsanlık Öldü Mü¿

İnsanlık Öldü Mü¿
0
155

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Hz Ömer arkadaşlariyla sohbet ederken, huzura üç genç girerler Derler fakat :
Ey halife, bu aramizdaki dost bizim babamizi öldürdü Ne gerekiyorsalütfen yerine getirin
Bu laf üzerine HzÖmer suçlanan gence dönerek :
Söyledikleri dürüst mu diye sorar , Suçlanan genç der ancak :
Evet içten
Bu söz üstüne Hz Ömer;
Anlat bakalim nasil oldu diye sorar:
Bunun üzerine genç anlatmaya başlar, der fakat :
Ben bulundugum kasabada hali vakti uygun olan bir insanim ailemle
beraber gezmeye çiktik, alın yazısı bizi arkadaslarin bulundugu yere getirdi
Afedersiniz hayvanlarimin arasinda bir güzel atim var ancak dönen bir defa daha
bakiyor, hayvana ne yaptiysam bu arkadaslarin bahçesinden meyva koparmasina engel olamadim, arkadaslarin babasi içerden hisimla çikti , atima bir taş, atti atim oracikta öldü Nefsime bu şart agir geldi, ben de bir tas attim, babasi öldü Firar Etmek istedim fakat arkadaslar beni yakaladi, şart bundanibaretdedi
Bu laf üstüne Hz Ömer:
Söyleyecek bir sey yok, bu suçun cezasi idamMadem suçunu da kabul ettindedi
Bu sözden sonradan delikanli laf alarak
Efendim bir özrüm vardiyerek konusmaya basladi
Ben memleketinde varlıklı bir insanim, babam rahmetli olmadan bana epey bir altin birakti Gelirken kardesim minik oldugu için gizlemek zorunda kaldimSimdi siz bu cezayi infaz ederseniz yetimin hakkini zarar ettiginiz için Allah(cc) indinde sorumluluk sahibi olursunuz, bana üç gün izin verirseniz ben emaneti kardesime teslim eder gelirim, bu üç gün içinde yerime birini bulurumder
Hz Ömer dayanamaz der oysa :
Bu topluluga yabanci birisin, senin yerine kim kalir oysa?!
Sözün burasinda genç adam ortama bir göz atar, der ancak:
Bu zat benim yerime kalirO zat Hz Peygamber Efendimizin (iddia) en iyiarkadaşarindan daha yaşarken cennetle müjdelenen Amr Ibni As' dan başkasi değildir
HzÖmer Amr'a dönerek,
Ey Amr, delikanliyi duydunder
O yüce sahabi Evet, ben kefilimder ve genç adam özgür birakilir
Üçüncü günün sonunda süre dolmak üzere fakat gençten bir haber yokturMedine'nin ileri gelenleri Hz Ömer'e çikarak genc'in gelmeyecegi,dolayisiyla Amr Ibni As'a verilecek idam yerine maktülün diyetini vermeyi önerge ederler, lakin gençler razi olmaz ve babamizin kani yerde kalsin istemiyoruzderler
Hz Ömer kendinden beklenen cevabi verir der ancak :
Bu kefil babam olsa farketmez cezayi infaz ederim
Hz Amr Ibni Birli ise tam bir teslimiyet içerisinde der oysa :
Biz de sözümün arkasindayiz
bu vesileyle kalabalikta bir dalgalanma olur ve insanlarin arasindan genç görünür Hz Ömer gence dönerek derki evladim gelmeme gibi kayda değer bir nedenin vardi neden geldin?Genç vakurla basini kaldirir ve (günümüz insani için o kadar de önemli olmayan)
AHDE VEFASIZLIK ETTI demeyesiniz diye geldim der
HzÖmer basini bu defa çevirir ve Amr Ibni Birli'a der ama :
Ey Amr, sen bu delikanliyi tanimiyorsun nasil oldu onun yerine kefil oldun
Amr Ibni As Allah kendisinden ebediyyen razi olsun, vakurla kanimizi donduracak bir cevap verir,
Bu dek insanin içerisinden beni seçtiINSANLIK ÖLDÜ dedirtmemek için kabul ettimder
Sira gençlere kazanç, derler ama :Biz bu davadan vazgeçiyoruz
Bu sözün üstüne Hz Ömer :Ne oldu, biraz evvel babamizin kani yerde kalmasindiyordunuz ne oldu da vaz geçiyorsunuz?der
Gençlerin cevabi da dehsetlidir :MERHAMETLI INSAN KALMADIDEMEYESINIZ DIYE

(ALINTIDIR) *