Her toplumsal medya platformunda olduğu üzere kullanıcıların paylaştığı ve gördüğü içerikleri denetim etmek pek kolay olmuyor. Bu durumu denetim altına almak isteyen platformlardan mütemadiyen yeni ataklar görüyoruz.
Gerçekten Instagram da bugün (20 Temmuz), 18 yaşın üzerindeki kullanıcılarının ne kadar hassas içerik göreceklerini denetim edebilecekleri bir özellik duyurdu. Toplumsal medya devinin “Hassas İçerik Denetimi“ ismini verdiği bu özellik, uygulamanın “Hesap > Hassas İçerik Denetimi“ kısmında yer alacak.
Kullanıcılara üç seçenek sunuluyor
'İzin Ver’ seçeceğini tercih eden kullanıcılar hudut bozucu yahut saldırgan içeriklerden daha fazla görebilecekler. ‘Sınırla’ seçeneğini tercih eden kullanıcılar hudut bozucu yahut saldırgan içeriklerin bir kısmını görebilecekler. ‘Daha Fazla Sınırla’ seçeceğini tercih eden kullanıcılar ise hudut bozucu yahut saldırgan içerikleri az görecekler.
Instagram, bu özelliğin kullanıcıların ‘Keşfet’ sayfasında gördüğü fotoğraf ve görüntüler üzerinde daha fazla denetime sahip olacaklarını ve 'İzin Ver' seçeceğinin, uygulamanın 18 yaşından küçük kullanıcıları için geçerli olmayacağını belirtiyor.
Hassas içerik nedir?
Hassas içerik olarak tabir edilen ögeler Instagram’a nazaran şunu tabir etmekte: ”Hassas içerikleri temelde kurallarımızı ihlâl etmeyen fakat birtakım beşerler için hudut bozucu, üzücü olan içeriklerolarak düşünebilirsiniz. Müstehcen yahut şiddet içeren gönderiler bunun örneğidir.”
Şirket, özelliğin nefret söylemi, zorbalık yahut insanlara ziyan verme riskini taşıyacak öteki içeriklere müsaade vermediğini tabir etti.