Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İnstant Maya İle Bol Malzemos Pizza

İnstant Maya İle Bol Malzemos Pizza

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İnstant Maya İle Bol Malzemos Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;

*5 su bardağı un
*1 paket instant maya (suda eritilmeyen)
*1 silme yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım)
*15 su bardağı ılık su

Üstüne;

*350400 gram rende kasar
*150 gram kadar dilimlenmiş sucuk
*45 tane mantar
*45 tane çeri domates
*3 yemek kaşığı konserve mısır
*1 küçük kase çekirdeksiz yeşil zeytin
*1 adet yeşil biber

Sosu için;

*1 yemek kaşığı biber salçası, domates salçası karışımı
*Birer yemek kaşığı domates konservesi, ketçap ve sıvı yağ
*Kekik
*Çok az karabiber ve toz kırmızı biber

İnstant Maya İle Bol Malzemos Pizza Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına hamurun kuru malzemeleri koydum
*Üzerine sıvı malzemeleri ekleyip iyice yoğurdum
*Ben kendi kullandığım su miktarını yazdım ama her un farklı olabileceği için su miktarını değiştirmeniz gerekebilir
*Hamuru yoğurup bir kenara bıraktım, bu arada dinlenmiş oldu
*Malzemeler doğranırken ve sos hazırlanırken geçen süre yeterli oldu Yaklaşık 20 dakika sürdü
*Mantarı kararmaması için limonlu suda beklettim Hamuru yaklaşık bir cm kalınlığında dikdörtgen fırın tepsisine göre açıp üzerine sosu yaydım
*Sosun hamuru çok ıslatmasını istemiyorum o yüzden sulu sulu olmamasına dikkat edip gerekirse sosun birazını kullanmadığım da oluyor
*Rendelenmiş kaşarın yarıdan biraz fazlasını sosun üzerine yaydım Sonra sucuk ve diğer malzemeleri ekledim Çok ekşittigi için domateslerin suyunu sıkıp da dilimleyebilirsiniz ben burada bunu unutmuşum
*Malzemeleri damak tadınıza göre ekleyip çıkarabilirsiniz hatta sadece kaşar, sucuk ve zeytinle yaptığım da oldu
*Bu şekildeki tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına verdim
*Pişmesine yakın geriye kalan kaşarı üstüne serptim
*Fırınım bazen altını geç pişiriyor o yüzden en son altı da iyice pişsin diye en alta tepsiyi yerleştirip öyle de beş dakika kadar pişirdim Toplamda yaklaşık otuz dakika sürdü
*Pişirme süresi fırınınızın özelliğine göre değişebilir Buna dikkat edelim Afiyet olsun

858,496Konular
982,511Mesajlar
30,251Kullanıcılar
Halil60217Son üye
Üst Alt