Yedikçe yeme isteği, yemek sonrası tatlı isteği, sık acıkma, çok sık tatlı yeme durumları insülin direnci sonucunda karbonhidrat olan şeker kandan hücrelere taşınamaması ve hücreler kendini daima aç hissetmesi sonucu meydana geliyor.
İnsülin direncini kırmak ve kilo vermek için
Her gün 35-45 dk yürüyüş yapın.Böylece kaslarınız ortamda olan şekeri basitçe kullanacak ve insüline muhtaçlık duymadan kalori yakımını başlatacaktır. İnsülin direncine sahipseniz hareketli bir hayatınızın olması kural.
Beslenmenizde sağlıklı karbonhidratlara yer vererek bunu öğünlerinizde istikrarlı bir formda tüketin. Tam buğday, yulaf, çavdar, tam buğday makarnası, bulgur, karabuğday, kinoa, kurubaklagiller, zerzevat ve meyveler sağlıklı karbonhidratlardır.
Academy of Nutrition and Dietetics in tabak modelini baz alın. Yani bütün besin kümelerine yer verilen bu modelde tabağınızda süt, tahıl, et, zerzevat ve meyve kümelerine yer verilmesi manasına geliyor.
Tüm gün kan şekeri ve insülin düzeylerinin istikrarlı bir halde ilerlemesi elinizdedir. Katiyen orta öğünler dahil öğün atlamayın.
Tavuk,yumurta,peynir,kırmızı et üzere kaliteli protein kaynaklarını tabağınızda bulundurun. Proteinler kan şekerinin dalgalanması ve kısa müddette acıkmanın önüne geçmede yardımcıdır.
Omega-3 açısından güçlü olan keten-chia tohumu, ceviz , omega 3’ten varlıklı yağlı balıkları yiyin. Şayet bu besinleri haftada 2-3 kez tüketemiyorsanız omega-3 desteği alın.
Yağsız süt ve süt eserleri içeren bir diyet, kilo vermeye yardımcıdır Tenessee Üniversitesi araştırmacıları, 6 aylık bir çalışma sonucunda günde 3 porsiyon süt eseri tüketen çok kilolu insanların 1 ya da 2 porsiyon tüketenlere nazaran karın etrafı yağlanmalarının daha süratli azaldığını ortaya çıkardı. Yağsız süt ve süt eserlerini günde 3-4 porsiyon tüketin.
Meyve suyunu değil meyvenin kendisini tüketin. 1 bardak portakal suyu üç porsiyon meyve içerirken içindeki posalardan da yoksun kalırsınız ve bu da kan şekerinizi süratli formda yükseltir.
Son yapılan çalışmalar tatlandırıcı kullanımının bedende insülin direncini artırdığını gösteriyor. Tatlandırıcı içeren eserlerin de kullanımı sonlandırın.