İnternet İle Evde Yüksek Lisans ebelikte yüksek lisans programları ebelikte yüksek lisans internetten Gazi Üniversitesi, evden çıkmadan, çalışanların işini aksatmadan, işverenden izin almadan yüksek lisans yapabilmesi için yüksek lisansı eğitimini internet ortamında verme kararı aldı Gazi Üniversitesi, bu eğitim döneminde Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans diplomasını internet ortamında uzakta eğitimi ile verecek Gazi Üniversitesi 2006'dan bu yana sürdürmekte olduğu iki takvim uzaktan eğitim ön lisans programlarına yeni açtığı yüksek lisans programlarıyla devam ediyor Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz yüksek lisans programı 2008 öğretim yılı Bahar döneminde Bilişim Enstitüsü bünyesinde açılıyor Öğrenciler yer ve zamandan bağımsız yüksek lisans yapabilecekler ve programı başarıyla tamamlayanlar Gazi Üniversitesi Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans diploması alacaklar ÖĞRENCİLER DERS SAATLERİNİ KENDİ BELİRLEYECEK Bir öğrenim idare sistemi üzerinden yürütülecek eğitimlerde öğrenciler ders içeriklerini kendi alıştırma takvimlerine tarafından takip edebilecek ve haftalık sesli ve görüntülü sohbetler ile öğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile sanal ortamda bir araya gelebilecekler Uzakta eğitim yüksek lisans programı bilhassa çalışmakta olanlar ve örgün eğitim ile yüksek lisans yapma fırsatını yakalayamamış olanlar ya da buna süre ayıramayanlar tarafından seçim ediliyor Programa kayıt olan öğrenciler, derslerini 7 gün 24 saat açık olan “Öğrenim Idare Sistemi üzerinden takip edebilecekler Öğrenciler; derslerini metin, grafik, canlandırma, video, ses desteği ile alabilecek, öğretim elemanları ve derslik arkadaşları ile gerek mesaj gerekse forum ve sohbet ortamları sayesinde sürekli irtibat halinde bulunabilecekler UZAKTAN EĞİTİM TÜRKİYE’DE GELİŞİYOR Gazi Üniversitesi, bünyesinde açtığı uzakta yüksek lisans programı ile Türkiye'de uzakta eğitime olan ilginin de anlaşılmasını sağlayacak YÖK'ün Türkiye'nin Yükseköğretim Stratejisi raporuna tarafından Türkiye'de eöğrenme uygulamalarını namına yeni adımlar atılırken YÖK'ün onayıyla çoğu üniversitede uzakta eğitim ile ilgili girişimlerde bulunulmaya başladı Gazi Üniversitesi, uzakta eğitim konusunda girişimlerde yer alan ilk 10 üniversiteden birisi konumunda bulunuyor