Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İnternetin Eğitim Surecindeki Rolu

İnternetin Eğitim Surecindeki Rolu
0
85

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
İnternetin Eğitim Surecindeki Rolu Nedir
İnternetin Eğitim Surecindeki Rolu Hakkında Bilgi

Bilgideki hızlı gelişme, aynı zamanda cok kısa sure once uretilmiş bir bilginin eskimesi, işlevsiz hale gelmesi sonucunu da doğurmaktadır Bu durum, bilginin zamanında ve etkili kullanımını gerektirmektedi Bu durumda, mevcut bilginin eskimesini beklemeden hızlı ve etkili bir şekilde geniş kitleler tarafından kullanılmasını sağlayacak araclara ihtiyac vardır

Bu acıdan bakıldığında internet uretilen bilginin zamanında ve etkili kullanımını yaygınlaştırmakta onemli bir arac olarak kullanılabilir Ozellikle gelişmekte olan ulkelerin yeni bilgiye ulaşmalarında internetin onemi yadsınamayacak kadar buyuk olacaktır Ancak yeni uretilen bilginin paylaşımı ve kullanımı, bu bilginin uretildiği andan itibaren internet ortamına aktarılmasına bağlıdır

Bugun sanal universiteler, sanal kutuphaneler ve sanal kurslar gittikce yaygınlaşmaktadır Bu gelişmelerde yukarıda belirtilen sebeplerin yanında sanal sınıflarda cinsiyet, yaş ve sosyal sınıf farklılıkların ortadan kalkması, oğrencilerin kendilerini daha rahat ve serbest hissetmeleri, cevrim ici derslerde devam zorunluluğu olmaması (anlatılan ders, gorsel ve ses objeleri ile kaydedilebilmektedir), coklu ortam nesneleri ile zenginleştirilmiş ders materyalinin kullanılabilmesi, zaman sınırlamasının olmaması, coğrafi sınırlamaların kalkması ve her şeyden ziyade ucuz olması (yol, giyim, yiyecek vb masrafların olmaması) gibi etkenlerden dolayı onumuzdeki yıllarda geleneksel eğitimin yerini alacağı duşuncesini guclendirmektedir
Sanal eğitim, elektronik ortamda gercekleştirilen eğitimdir Teknolojiyi kullanım şekli esas alınarak, bu tur eğitim bicimi icin “internete dayalı eğitim, “internet temelli eğitimoğrenme, eoğrenme, eeğitim, sanal eğitim, “sanal oğrenme, “online eğitim gibi kavramlar kullanılmaktadır

İnternetin eğitimde kullanılmasıyla birlikte, geleneksel oğrenci ve oğretmen kavramları değişime uğramış; oğrenci ezberleyen değil, “oğrenen, oğretmen otorite figuru değil kolaylaştıran sıfatlarını almışlardır Oğrencinin rolu artık sadece kendine sunulan bilgiyi almak ya da ezberlemek değil, aynı zamanda, bilgiyi arayıp bulmak, araştırmak, gunluk hayatta ondan yararlanmaktır Bu sayede “yaşamboyu oğrenme kavramının daha anlamlı hale gelmesi ve gercekleşmesi sağlanmış ve yer kavramı eğitim hizmetlerinden yararlanıp yararlanmamayı belirleyen bir kavram olmaktan cıkmıştır Bu kavramın yerine “kuresellik ya da evrensellik kavramları gecmiştir Boylece internet geleneksel eğitime bağlı olarak ortaya cıkan mekan ve zaman kavramlarını ortadan kaldırmış, yani oğrenmeyi zaman ve mekana bağlı olmaktan cıkarmıştır

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt