Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İnternetten Okul Kayıtları Nasıl Yapılacak

İnternetten Okul Kayıtları Nasıl Yapılacak

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Okul Kaydı İnternetten nasıl Yapılır
İlköğretim okullarına internetten etescil nasıl yapılır?
Liselere İnternetten Mektep Kaydı Nasıl Yapılır

İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus tescil sistemine kadar öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın okullara yerleştirilmesini başlıca alıyor

Veliler, internet yoluyla Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapıyor Velilerin başvuruları değerlendirildikten sonradan öğrenciler, öğrenci sıralama komisyonlarınca ikametgahlarına en yakın okula yerleştiriliyor Öğrencilerin hangi okullara yerleştirildikleri listelerle ilan ediliyor Öğrencilerin belli kayıt işlemleri ise bildiri edilen bu listelere göre mektep müdürlüklerince gerçekleştiriliyor

Tescil başvuruları Ulusal Adres Bilgi Tabanındaki adresler ve çocukların MERNİS nüfus bilgilerini esas alınarak internetten gerçekleştirilecek Bu kayıt döneminden itibaren şehit ve gazi çocuklarının yanı sıra özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar da istedikleri ilköğretim okuluna kaydolabilecekler

İlköğretim okullarında eevraklar şu esaslar göz önünde bulundurularak yapılacak:

Öğrenci atama komisyonları oluşturulacak ve bakanlığa eokul sistemi üzerinden gönderilecek ilçe bazlı numarataj adres bilgileri komite göre gruplandırılarak öğrencilerin yerleştirilecekleri ilköğretim okulları belirlenecek,

Şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan çocukların kayıtları merkezi sistemle ikametgahlarına en yakın ilköğretim okuluna yapılacak Bu öğrenciler daha sonra nakil aracılığıyla istedikleri okula gidebilecek,

Kayıt ve nakillerde Milli Adres Bilgi Tabanındaki adresler alınacak Tescil ve nakillerde nakil bölge ve nakil gönderen mektep yönetimleri birlikte sorumluluk sahibi olacak,

Adres bilgileri güncel haliyle kullanılacak Yanlış ya da aktüel olmayan bilgilerin düzeltilmesi için yetkililerle işbirliğine gidilecek,

Nüfus cüzdanı bulunmayan çocukların durumları okul yönetimince nüfus müdürlüklerine bildirilecek

Çocuklarını özel ilköğretim okullarına kaydettirmek isteyen veliler istedikleri okula artan bir şekilde tescil yaptıracaklar Kayıtlar eokul sisteminde elektronik ortamda yapılacağı için özel ilköğretim okullarının yöneticileri çocukların kimlik numaralarını eokul sistemine girerek kayıt yapacaklar

İnternete yan bir bilgisayardan http:mebgovtr ya da :: MEBBÄ°S :: adresinden ilköğretim okulu çağındaki çocuğunun TC kimlik numarasını girerek ekayıt öğrenci kullanım dolduracak

ORTAÖĞRETİM

Ortaöğretimde de sınavla öğrenci bölge fen ve anadolu ile sosyal bilimler liseleri dışındaki liselere kayıt başvuruları internet üzerinden gerçekleştirilecek ve ilköğretim okullarındaki usul aynen izlenecek

Bu çerçevede il ve ilçelerde kurulacak Öğrenci Sipariş Verme Komisyonları her okulun kayıt bölgesini ve kontenjanını belirleyecek Belirlenen tescil bölgeleri okul müdürlüklerine bildirilecek Mektep müdürlükleri, kontenjanlarındaki öğrenci sayısı değin tescil yapacak *

858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt