Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İnternetten Yardım Toplamada Yeni Dönem:

İnternetten Yardım Toplamada Yeni Dönem:
0
41

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
internet-yardim-toplama-izin-almak-zorunlu-1636537456.jpg

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve internet ortamında gerçekleştirilen yardım toplama faaliyetlerini ilgilendiren ‘Yardım Toplama Temel ve Yordamları Hakkında Yönetmelik’, dün gece Resmî Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikle birlikte internet ortamında yardım toplama mevzuatında değişikliğe gidildi.

Buna nazaran internet ortamında gerçekleştirilecek yardım toplama faaliyetleri İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik kapsamında alındı. Böylece artık internet ortamında yapılan tüm yardım toplama faaliyetleri için müsaade istemek mecburî olacak. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’na eklenmesi planlanan kararla internet ortamında müsaadesiz yapılan yardım toplama faaliyetlerine erişim manisi getirilecek.

Yayımlanan yönetmelikteki hususlar şu formda:

01aeca46db4a385a08bbebb33368d29622ea92a4.jpeg
  • Yardım toplama: Gerçek ve hukukî şahıslar ile kamu kurum ve kuruluşlarınca, kamu faydası gözetilmek ve muhakkak bir maksadı gerçekleştirmek üzere, müsaade alınması yahut bildirimde bulunulması kaydıyla muhakkak mühlet ve yerlerde tıpkı ve/veya nakdi yardım istenmesini,
  • Yardım toplama faaliyeti: Yetkili makama müracaat ile başlayan, yardımların toplanması, kaydı, koruması, maksadına uygun bir formda sarf edilmesi, kesin hesabın çıkarılması ve ilgili öbür iş ve süreçleri kapsayan süreci,
  • Yetkili makam: 2860 sayılı Kanun kararlarına nazaran belirlenecek olan müsaade vermeye yahut bildirimi kabul etmeye yetkili valilik yahut kaymakamlığı tabir eder.
Yönetmelikte yardım toplama müsaadesi verilenlerin internet ortamı dâhil tüm yardım toplama faaliyetlerinde kullanacakları her türlü gerece Dernekler Bilgi Sistemi üzerinden verilen yardım toplama müsaade numarasının yazılmasının mecburî olduğu söz edildi. Cumhurbaşkanınca müsaade almadan yardım toplayabileceği kararlaştırılan dernek, kurum ve vakıflar ise kendilerine verilen müsaade kararının yılı ve sayısını yazmakla yetinebilecekler.

Ayrıyeten yardım toplama müsaadesi verilenlere ait bilgiler, müsaade veren makam ile Genel Müdürlüğün internet sayfasında yayımlanabilecek. Yönetmelik, bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt