İşletim sistemlerinin güncellendiğine daima şahit oluyoruz. Yazılım devleri işletim sistemlerini kullanıcılarının istekleri doğrultusunda güncelliyorlar, yeni özellikler getirip performanslarında iyileştirmeler yapıyorlar.
Silikon Vadisi devi Apple'ın mobil işletim sistemi iOS de çok yakın devirde tam da bu formda bir yenilik yaşayacak. Hâlihazırda kullanılan iOS 12 işletim sistemi tarafını iOS 13'e bırakacak. Apple ise iOS 13'ün tam manasıyla eksiksiz olması için elinden geleni gerisine koymuyor.

Apple'ın pratik mağazası App Store'daki pratiklerin beta sürümlerinin test edildiği Testflight programı kapsamında yeni beta sürümleri bugün itibariyle yayınlandı. Yeni Testflight betası ile birlikte sıradan pratiklere dahi karanlık mod özelliği geldi. Örneğin kullandığınız en kolay beyaz temalı tatbik, Apple'ın sunduğu kişisel SDK'lar sayesinde geliştiriciye zahmet çıkarmadan karanlık yapılabiliyor.
Apple'ın beta programına dahil olup bütün yeniliklerden herkesten evvel haberdar olmak için buraya tıklayın.

Sistem görünümü karanlık ise pratikler da karanlık (görünüş: koyu), sistem görünümü beyaz (görünüş: açık) ise tatbikler da Apple'ın yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 13'te beyaz oluyor.