Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

iPadOS ne zaman yayınlanacak? İşte saati

iPadOS ne zaman yayınlanacak? İşte saati

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
ipados-ne-zaman-yayinlanacak-iste-saati-1.jpg

Apple, WWDC 2019 etkinliğinde iOS 13’ü tanıtmış, iPad modellerinin artık iOS çatısı altında güncellemeye almayacağını açıklamıştı. iPad modelleri için yayınlanacak olan ilk iPadOS sürümü bu akşam itibariyle yayınlanıyor. iPadOS çıkış tarihi 24 Eylül olarak belirlendi. iPadOS çıkış saati için bir açıklama var mı?

iPadOS çıkış saati yaklaşıyor

Apple, iOS 13 sürümünü 19 Eylül günü yayınlandı. Birçok kişinin yaptığı güncellemenin ardından hızlıca iOS 13.1 için kolları sıvayan şirket, bu yeni güncellemeyi de 24 Eylül akşamı yayınlanayacak. iOS 13.1’e eşlik edecek bir diğer önemli güncelleme ise iPadOS. iPadOS çıkış saati de 20:00 olarak belirlendi. iOS 13 de aynı saatte yayınlanmıştı.
xipados-ne-zaman-yayinlanacak-iste-saati-3.jpg.pagespeed.ic.o8NxsGVf9O.jpg
iPadOS özellikleri

WWDC 2019’daki en büyük sürprizlerden biri iPad modellerinin artık kendi işletim sistemlerine sahip olacağı olmuştu. Bu işletim sistemi ile birlikte bilgisayar formuna bir adım daha yaklaşan tabletler için ilk güncelleme 24 Eylül akşamı yayınlanıyor. Peki, iPadOS özellikleri neler? Bu güncellemeden sonra iPad’ler hangi özelliklere kavuşacak?

iOS’ten ayrılan yeni işletim sistemi çoklu pencere desteği ile geliyor. Artık aynı uygulamanın birden fazla penceresi açık olabilecek. Pencereler sabitlenebildiği gibi boyutu da ayarlanabilecek.

iOS 13’te olduğu gibi iPadOS’ta da Karanlık Mod karşımıza çıkıyor. Ayrıca özel yazı tipleri de güncellemenin bir parçası.

Split View tarafının da güncellendiği yeni işletim sistemiyle aynı uygulama üzerinde aynı anda birden fazla dosya ve belge ile çalışmak mümkün hale geliyor. Slide Over’daki uygulamaları da hızlıca görüp geçiş yapmak mümkün.

Ana ekran düğmesi bulunmayan modellerdeki ekran altı imleci artık daha yetenekli. Uygulamalar arası geçiş, ana ekrana geçme ya da çoklu görev ekranına geçiş bu imleç ile daha kolay hale geldi.

Yeni güncellemeyle birlikte iPad modelleri resmi olarak SD kartları ve USB bellekleri destekler hale geldi. Artık yedekleme yapmak, dosya taşımak ya da düzenlemek çok daha kolay. Özellikle iş odaklı kullanımlarda bu özelliğin oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.
xipados-ne-zaman-yayinlanacak-iste-saati-2-1.jpg.pagespeed.ic.dP52PGKT9h.jpg
Dosyalar uygulaması, iPadOS ile sunulan iCloud Drive dosya paylaşım desteği sayesinde daha iyi bir hale geliyor. Erişimi olan herkes, paylaşılan dosyayı iCloud Drive’da görebiliyor ve her zaman en yeni sürümüne erişebiliyor.

Yazılı içerikler için tek parmakla yazma özelliği de yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. iPad klavyesini pop-up görünüme çevirmek mümkün.

20 milisaniyelik Apple Pencil tepkime süresi de yeni güncellemeyle birlikte 9 saniyeye kadar düşüyor. Ayrıca kullanıcılar Apple Pencil’ı ekranın köşesinden kaydırarak web sayfalarının, belgelerin veya maillerin tamamını işaretleyip gönderebiliyor.

Masaüstü gücünde tarama özelliğinin eklendiği Safari’de artık MacBook’larda kullanılan tüm klavye kısayollarını da kullanmak mümkün.

Siri de artık Dock üzerinden aktif hale getirilebiliyor. Dock demişken, buradaki tasarımın da değiştiğini belirtelim. Artık çoklu görev ekranındaki herhangi bir içeriği Dock’a sabitlemek mümkün. Daha önceki sürümde yalnızca uygulamaların sabitlenebildiği Dock’a isterseniz Haritalar içindeki bir konumu bile sabitleyebilirsiniz.