Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ipek boceğinin dongusu

ipek boceğinin dongusu
0
72

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
kelebeğin dongusu gibi ipek boceğin dongusu var ve ben bunu araştırıyorum

Cevap: ipek boceğinin dongusu

Yumuşaklığı ve parlaklığıyla yuzyıllardır en cok tercih edilen kumaş olan ipek ipek boceği tırtıllarının orduğu kozalardan yapılır Bu mucizevi canlılar ilginc bir şekilde yalnızca dut yaprağı yerler Dut ağacı yapraklarından başka hicbir şeyle beslenmezler

İpek boceği tırtılları gelişimlerini tamamlayınca kelebek olmak icin koza ormeye başlarlar Sonunda da kendilerini bu incecik ipek ipliklerden orulmuş kozalarına hapsedip uykuya dalarlar Once gorunurde yalnızca minik bir tırtılla başlayan bu surecin sonunda tırtıl kaybolurken ortaya ipekten orulmuş bir koza ile bir kelebek cıkmaktadır

imagesipekboceginindongusu5b00aa330bab6

imagesipekboceginindongusu5b00aa343a57b

Similar threads

kelebeğin döngüsü gibi ipek böceğin döngüsü var ve ben bunu araştırıyorum Cevap: ipek böceğinin döngüsü Yumuşaklığı ve parlaklığıyla yüzyıllardır en fazla tercih edilen kumaş olan ipekli ipekli böceği tırtıllarının ördüğü kozalardan yapılır Bu olağanüstü canlılar ilginç bir şekilde sadece dut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
BİR YUMAK İPLİK BIRAKABİLİYOR MUYUZ? imagesbiryumakiplikbirakabiliyormuyuz5b06a6b7ed04d Taze bir dut yaprağı uzerinde yumurtasından cıkan minicik tırtıl dunyaya gozlerini actıktan bir sure sonra buyuk bir iştahla dut yaprağı yemeye başlıyor… Yedikce buyuyor, dort beş defa gomlek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
İpek Bocekciliğinin En Yaygın Olduğu Bolge Neresidir İpek Boceklerinin en yaygın olduğu bolgeler iller hakkında sizlere bilgi vermedne oce İpek boceği nasıl oluşur kısaca hatırlatalımKelebekler yumurtalarını dut yaprakları uzerine bırakır, yumurtladıktan uc dort gun sonra olur İpek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
başkalaşım geciren hayvanların isimleri başkalaşım geciren hayvanlar nelerdir Başkalaşım ve Başkalaşım Geciren Hayvanlar başkalaşım geciren hayvanların hayat dongusu 1 Kurbağalar : Larva doneminde suda solungac solunumu, ergin donemde karada deri ve akciğer solunumu yaparlar Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
İpek Ne demek İpek Nasıl Yapılır ipeğin tanımı İpekboceğinin urettiği yumuşak, parlak bir liftir İpekboceği bir tırtıldır ve bu lifi kendine koza ormek icin uretir İnsanlar bu liften iplik yapar ve kumaş dokurlar İpeğin elde edilişi: İpekboceği ( bombyx mori ), tırtılından ipek elde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,759Kullanıcılar
xmaxoqal1332Son üye
Üst Alt