Apple denildiği vakit akla yüzlerce farklı şey gelebilir. Lakin tüm teknoloji dünyasının hakim olduğu bir görüş var ki o da Apple’ı Apple yapan şey kendi ekosisteminin olması ve her tarafıyla Apple aygıtlarının kendine has olmasıdır. İşletim sisteminden işlemcisine, şarj portundan kulaklığına kadar Apple, adeta özerk bir teknoloji markası olarak ben tek siz hepiniz demektedir.
Bununla birlikte Apple bile olsanız, bazen geri adım atmanız ve birtakım mevzularda taviz vermeniz gerekebiliyor. Tıpkı data transfer portlarında geçmişte görmeye başladığımız ve muhtemelen de gelecekte sıkça göreceğimiz üzere.
iPhone 14 ile birlikte hayal gerçeğe dönüşecek! Büyük iddia
Bilindiği üzere Apple çok uzun bir müddet kendine ilişkin aygıtların tamamında Lightning portunu kullanmış, lakin birtakım nedenlerden ötürü sonunda iPad ve Mac modellerinde USB Type-C’ye geçmek zorunda kalmıştı. Apple fanlarının en büyük desteği ise, hala en kıymetli aygıt olan iPhone’ların Lightning portuna sahip olmasıydı. Lakin bu kalenin de kaybedilmesi yakın üzere görünüyor.
Başta Bloomberg’ün ve ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun aktardığı bilgiler olmak üzere birçok kaynaktan gelen bilgilere nazaran Amerikalı teknoloji devi bir yahut iki yıl içerisinde tüm aygıtlarında USB Type-C’ye geçiş yaparak bir evresi noktalayacak.
Şüphesiz şirketin bu türlü bir karar verecek olmasının ardında yatan en değerli sebep Avrupa Birliği’nin artık dayanılmaz bir boyuta ulaşan baskıları. Bu yüzden artık akıllarda yalnızca tek bir soru var: Son Lightning portlu iPhone hangisi olacak?