Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Irakın En Ünlü Yemekleri

Irakın En Ünlü Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Irak yemek kültürü
Irağın yemekleri nelerdir
Irağın ünlü yemekleri


Biryani:
Pirinç Şehriye(fazla çokça) Bezelye Üzüm(çekirdeksiz) Patates(küp küp doğ) Badem(tatlı) Safran
• Pirinç safran ve tuzlu ile haşlanır(çoğunlukla süzme)
• Şehriye kavrulur, haşlanır
• Patates ve üzüm ayrı ayrı kavrulur
• Haşlanmış bezelye ve diğer malzemeler karıştırılır, servis edilir

Dolma: Patlıcan, kabak, domates, patates, soğan, pazı ve taze salatalığın dolmasını yaparlar
Salatalık dolmasını kabak dolması gibi yaparlar İçi için kullanılan et satırdan geçirilerek inceltilir, soğan, krafus(maydanoz güya bir bitki), baharatlar, domates, salça, yağ karıştırılır Pişirme suyu için varsa et suyu koyulur ya da kemikli et tencerenin dibine yerleştirilir

Bamya: Bamyayı fazla severler ve çoğunlukla büyük veya orta boylarını tüketirler Başlıca yapımında soğan değil sarımsak kullanırlar(3 kg tencere için 1 baş) Kırmızı et, domates, salça, tuzlu, yağ ve baharatlar diğer malzemeleridir Limon kullanılmaz, tirit biçiminde yenilir, öbür bir tabakta da pilav sunulur
Küpe: Özellikle Kuzey Irak ’ta fazla sevilir İşkembe(maddiyatı iyi olan olmayana temizletir), bağırsak(içine hortum tutulur, kaynatılır) porsiyonlanır ve içleri dolma harcı ile(ayrı olarak üzüm ve sarımsakda konur) yumruk gibi doldurulur, iğne iplikle dikilir, tencerede ağır ateşte kaynatılarak pişirilir Keza haşlanmış kelle paça ile birlikte servis edilir
Tepsi: Patlıcan, soğan, domates, patates, tavuk ya da kırmızı et ayrı olarak yuvarlak veya uzunlamasına kesilir ve kızartılır, tepsiye kat kat sıralayarak dizilir, üstüne salça, tuz, baharat, limon tuzu karışımı dökülür ve fırınlanır, 15 dk Pişirilir, pilavla yenilir
Barbunyalı pilav: Barbunyanın küçüğü haşlanır, pirinç öbür bir kapta kavrulur, üstüne barbunya suyu taneleriyle eklenir, demlendirilir ve kahverengi bir pilav elde edilir(Bağdat veya Arap halkın olduğu bölgelerde yoğurtla yenilir
Mercimekli pilav: Mercimek haşlanır ve aynı barbunyalı pilav gibi yapılır
Bakla: Haşlanır, içine ekmek doğranır Suyunu çekince tepsiye çevrilir, üstüne kavgalı yağ ve narinç(limon, greyfurt gibi) dökülür
Kubat El Ruz(Pirinçli içli köfte): Pirinç lapa yapılır ve kıyma makinesinden geçirilerek hamur haline getirilir Açılır, şekil verilir, içi konulur(kıyma,soğan, maydanoz, baharatpişmiş), uzunlamasına şekil verilir, yağda kızartılır, beyaz renkte olur Sarı olması için hamuruna patates ve safran eklenir Salata ve turşuyla sunulur
Kubat El Burgul(Bulgurlu içli köfte): Pirinç yerine bulgur kullanılır, içine kıyma, maydanoz, soğan, üzüm, ceviz ve baharatlar koyulur, kızartılır veya haşlanır Yanına haşlanmış yumurta ve patates ile servis edilir

Kubbe Çorbası: Çok az pirinç kavrulur, salça eklenir, kaynar su koyulur, son 15 dk kubbeler(bulgurlu içli köfteler) eklenir ve pişince suyuyla servis edilir Kuzey Irak ’ta salça yerine pancar koyulur ve kubbeler birazcık büyük yapılır
Makhlama: Köri ile soğanlar kavrulur, ıspanak, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir Suyunu çekene değin pişirilir ve yumurta sayısı dek oyuk açılarak yumurtalar kırılır Kısık ateşte pişirilir ve sunulur(Duruma göre fırında da pişirilebilir)
Termiye: Çekirdeği gücenmiş hurma yağda kızartılır ve üzerine yumurta kırılır *
 
858,470Konular
981,199Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt