Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Irakın Yonetim Şekli

Irakın Yonetim Şekli
0
137

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
ırak'ın yonetim şekli, ırak'ın yonetim şekli nedir, ırak'ın yonetim bicimi, ırak yonetimi, ırak yonetim şekli

Irakın Yonetim Şekli; Irak'ta tek partili bir siyasi sistem hakimdir 22 Eylul 1968'den buyana yururlukte olan anayasa devletin en ust yoneticisi olan devlet baskanina oldukca genis yetkiler tanimaktadir Hukumet devlet baskani tarafindan olusturulur ve baskan istedigi zaman hukumeti veya herhangi bir uyesini degistirme yetkisine sahiptir 250 uyeli, sinirli birtakim yetkilere sahip parlamentosu bulunmaktadir BM, IKO (Islam Konferansi Orgutu), Arap Devletleri Birligi, OPEC (Petrol Ihrac Eden Ulkeler Teskilati), IMF (Uluslararasi Para Fonu), Islam Kalkinma Bankasi gibi uluslararasi orgutlere uyedir
Siyasi partiler: Irak'ta resmen taninmis olan tek siyasi parti Arap Sosyalist Baas Partisi'dir Bu partinin savundugu Baas ideolojisinin kurucusu ve fikir babasi hiristiyan asilli Misel Eflak'tir Bu ideoloji sosyalizm, laiklik ve Arap kavmiyetciligi ilkeleri uzerine oturur Baas ideolojisine gore Islam, Arap medeniyetinin bir urunudur

Similar threads

ırak'ın yönetim şekli, ırak'ın idare şekli nedir, ırak'ın yönetim biçimi, ırak yönetimi, ırak yönetim şekli Irakın Idare Şekli; Irak'ta tek partili bir siyasi sistem hâkimdir 22 Eylül 1968'den buyana yürürlükte olan tüzük devletin en üstteki yöneticisi olan devlet baskanina oldukça genis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Suriyenin Yonetim Bicimi Suriyenin Yonetim Şekli Nedir Suriye'de şeklen cok partili ancak gercekte Baas diktatorluğunu esas alan bir rejim hakimdir Ulke 14 Mart 1973'te yururluğe giren anayasayla yonetilmektedir Anayasa devlet başkanına geniş yetkiler vermektedir Anayasa ulkenin yonetim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Libya Yonetim Şekli, Libyanın Yonetim Şekli Nedir, Libya Yonetim Şekli nedir Libyanın Yonetim şekli: Libya'da Muammer elKazzafi'nin Yeşil Kitapadlı manifestosunda yer alan fikirlerin uygulanmasına calışılmaktadır Ancak manifestodaki teorik unsurlarla uygulama arasında ciddi farklılıklar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
İran'ın Yonetim Şekli İranın Yonetim Şekli nedir İran Yonetim Şekli İranın Yonetim Şekli İran'da 1979 yılında şah rejimine karşı gercekleştirilen devrimden sonra Caferi ilkelerine dayalı bir İslam Cumhuriyeti kuruldu Buna gore ulkede On iki İmam'ın temsilcisi sayılan velayeti fakih en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
202
Kamerunun Yonetim Bicimi Kamerunun Yonetim Şekli nedri kamerum yonetimi hakkında bilgi Daha once Doğu ve Batı Kamerun'un oluşturduğu bir federal cumhuriyet olan Kamerun birleşerek tek bir cumhuriyet şeklini aldı Halen, 2 Haziran 1972'de yururluğe giren bir anayasayla yonetilmektedir Ulkede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
858,467Konular
981,167Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt