Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin kaderi bugün belirlenmiş oluyor 1549057650 1549057650 irakligazetecimuntazarelzeydininkaderibugunbellioluyor5c54be773c56firakligazetecimuntazarelzeydininkaderibugunbellioluyor5c54be773c56f http:staticguncelnetarchive1326neeanTdFoAI Bush'a kundura fırlattığı için yargılanan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi hakkında bugün hüküm verilecek Zeydi'nin ABD Başkanı Bush'a pabuç fırlatması bütün dünyada büyük akustik bulmuştu Muntazar El Zeydi'nin davasına bakan dominant Dıya El Kinani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muntazar El Zeydi hakkında, yarın yapılacak duruşmada hüküm verileceğini belirtti El Kinani, 1969 yılında çıkarılan ve düzeltilmiş olan 111 no'lu Suç Oluşturan Kanunu'nun 223 no'lu maddesi, 3 fıkrası uyarınca yargılanmakta olan El Zeydi'nin Irak'ı ziyaret eden yabancı bir ülkenin devlet başkanına saldırma suçundan hüküm giyeceğini ve mahkemenin vereceği karar hakkında bugün bir şey söyleyemeyeceğini açıklama etti Yarınki duruşmanın herkese açık olacağını kaydeden El Kinani, Muntazar El Zeydi'nin, Iraklı Avukatlar Sendikası Başkanı Dıya El Sa'di başkanlığındaki, takriben 30 avukatın yer aldığı savunma heyeti ayrıntılarıyla Iraklılardan oluşuyor Keza El Zeydi'nin sağlık, kardeşinin iddia ettiği gibi yok, son derece dinçdedi El Kinani, Irak yargısının egemen olduğunu, hiç kimsenin tesiri altında olmadığını ve Başbakan Nuri El Maliki'nin gazeteci El Zeydi konusunda kendilerini aramadığını ve herhangi bir talepte bulunmadığını kaydetti El Zeydi'nin ailesi de oğullarının özgür bırakılması için hiçbir Iraklı yetkiliyle görüşmediklerini her fırsatta belirtiyor El Zeydi'nin vicdan azabı duyup duymadığının sorulması üstüne etken El Kinani, Daha önce yaptığımız sorgulamada El Zeydi pişmanlık duymadığını dile getirmişti Bu eylemi 2007 yılında Bush'un Ramadi'ye yaptığı ziyarette yapmak istediğini fakat o vakit başarılı olamadığını ve bu eylemi planlı yaptığı için bir pişmanlık duymadığını söylüyordedi sırası gelmişken Muntazar El Zeydi'nin kardeşi Meysem El Zeydi, AA muhabirine, ağabeyi hakkında yarın hüküm verileceği konusunda data sahibi olduklarını, Irak adaletine güvenlerinin ölümsüz olduğunu ve mahkemenin Irak halkını üzecek bir karar vereceğini varsayım etmediklerini, kararın ağır olduğu takdirde savunma heyetinin temyize gideceğini söyledi Meysem El Zeydi, ağabeyinin çalıştığı El Bağdadiye televizyonu yoluyla yapacakları anonslarda halktan, yarın mahkeme önünde toplanarak Muntazar El Zeydi'nin özgürlük bırakılması için eylemde bulunmalarını isteyeceklerini bildirdi Muntazar El Zeydi'nin bir Avrupa ülkesine sığınma talebinde bulunduğu yönünde medyada çıkan haberlerin hatırlatılması üstüne Meysem El Zeydi, bu haberlerin tamamen yalan yanlış olduğunu belirterek, ağabeyinin kendisine, Ben Irak'ta doğdum, Irak'ta yaşadım ve Irak'ta yaşamaya devam edeceğim Ben bu eylemi Irak ve Iraklılar için yaptımdediğini kaydetti