Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İranın Dini Nedir

İranın Dini Nedir
0
127

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
İran'ın Dini Nedir
İran Dini
İranın Dini hakkında bilgi
iranın dini inanışı nedir

İranın Dini Nedir

İran'ın resmi dini İslam' dır Resmi rakamlara gore halkın % 988'i Muslumandır % 07 oranında hıristiyan, % 03 oranında yahudi, % 01 oranında Zerduşt, % 01 oranında da diğer dinlerin mensupları mevcuttur Resmi rakamlara gore Muslumanların % 10'u sunnidir Diğerlerinin buyuk bir coğunluğu Şii caferidir Bunların yanı sıra 1 milyona yakın İsmailiyye şiasının da bulunduğu sanılmaktadır Hıristiyanlar Ortodokslar, Gregoryen Ermeniler, Katolik Ermeniler, Nesturiler ve Protestanlardan oluşmaktadır Zerduştluk eski İranlıların dinidir Kendilerine ateşperestler de denen Zerduştlerin inanclarının ozunu ateşe tapmak oluşturur İran'da az sayıda Bahai ve Babi de bulunmaktadır Resmi rakamlara gore Bahailerin oranı nufusun % 01'inden daha azdır Bahailer Allah'ın peygamberlerde tecelli ettiğine, butun peygamberlerin Bahailiğin kurucusu olan Baha'yı mujdelemek icin gonderildiğine inanırlar Yani Bahailik İslam kulturune dayanmakla birlikte İslam dairesinin dışına cıkmış olan bir fırkadır Babilik de inanc ilkeleri bakımından Bahailiğe cok yakındır

Similar threads

İran'ın Dini Nedir İran Dini İranın Dini hakkında bilgi iranın dini inanışı nedir İranın Dini Nedir İran'ın devlete ait dini İslâm' dır Devlete Ait rakamlara kadar halkın % 988'i Müslümandır % 07 oranında hıristiyan, % 03 oranında yahudi, % 01 oranında Zerdüşt, % 01 oranında da öteki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
İran'ın Yonetim Şekli İranın Yonetim Şekli nedir İran Yonetim Şekli İranın Yonetim Şekli İran'da 1979 yılında şah rejimine karşı gercekleştirilen devrimden sonra Caferi ilkelerine dayalı bir İslam Cumhuriyeti kuruldu Buna gore ulkede On iki İmam'ın temsilcisi sayılan velayeti fakih en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
İranın Ozellikleri nedir,İran'ın Ozellikleri İranın fiziki Ozellikleri İranın coğrafi Ozellikleri İranın ekonomik Ozellikleri İranın Ozellikleri İran imagesiraninozellikleri5b0aba7948c5b iran bayrağı DEVLETİN ADI: İran İslam Cumhuriyeti BAŞŞEHRİ: Tahran YUZOLCUMU: 1648000...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
İranın Özellikleri nedir,İran'ın Özellikleri İranın fiziksel Özellikleri İranın coğrafi Özellikleri İranın ekonomik Özellikleri İranın Özellikleri İran iran bayrağı DEVLETİN NORMAL: İran İslam Cumhuriyeti BAŞŞEHRİ: Tahran YÜZÖLÇÜMÜ: 1648000 km2 NÜFUSU: 59570000 RESMI DİLİ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
BAHAiLiK Bahai Dini: 1800'lerde İran'da Mehdi inancının uzantısı olarak doğan Babiliğin Bağımsız Dine dönüşmüş biçimi. Tüm dünyada inananları olan evrensel bir dindir. Bahai Tarihi, 1844'te Bab'ın (Seyyid Ali Muhammed) yeni bir çağın gelmekte olduğunu ve yeni bir Peygamber'in geleceğini ilan...
Cevaplar
1
Görüntüleme
232
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt