iltasyazilim
FD Üye
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi
İrmik Böreği (Gnokçi) nasıl yapılır
İrmik Böreği (Gnokçi) yapılışı
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli
Malzemeler:
Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
Yarım su bardağından biraz fazla irmik
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
3 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
1 akarsu kaşığı değin tuz
Yarım akarsu kaşığı karabiber
Yarım nehir kaşığı hindistancevizi
Tarif:
1 Sütü kaynatın Kaynamış süte irmiği dökün ve karıştırarak süt kıvamlanıncaya değin pişirin Karıştırmazsanız irmik dibe çöker ve yapışır
2 Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp içine tuzlu, karabiber, hindistancevizi, yağ ve yarım kadeh kaşarı ekleyin Çırpın İçine kaynamış sütten de bir kaç kaşık koyup çırpmaya devam edin Sonradan yumurtayı koyulaşmış irmikli süte boşaltın Çabucak karıştırın
3 Borcam veya kek kalıbını yağlayıp içine bu karışımı dökün Üstünü bir bezle kapatıp en ince ayrıntısına kadar soğuyana kadar karışımı bekletin Tercihen buzdolabında 1 gün beklesin
4 Pişirmeden önce irmik böreğini dilimleyin Kaptan çıkarmadan üzerine kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin Sıcak servis edin
özel baskı *
İrmik Böreği (Gnokçi) nasıl yapılır
İrmik Böreği (Gnokçi) yapılışı
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli
Malzemeler:
Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
Yarım su bardağından biraz fazla irmik
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
3 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
1 akarsu kaşığı değin tuz
Yarım akarsu kaşığı karabiber
Yarım nehir kaşığı hindistancevizi
Tarif:
1 Sütü kaynatın Kaynamış süte irmiği dökün ve karıştırarak süt kıvamlanıncaya değin pişirin Karıştırmazsanız irmik dibe çöker ve yapışır
2 Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp içine tuzlu, karabiber, hindistancevizi, yağ ve yarım kadeh kaşarı ekleyin Çırpın İçine kaynamış sütten de bir kaç kaşık koyup çırpmaya devam edin Sonradan yumurtayı koyulaşmış irmikli süte boşaltın Çabucak karıştırın
3 Borcam veya kek kalıbını yağlayıp içine bu karışımı dökün Üstünü bir bezle kapatıp en ince ayrıntısına kadar soğuyana kadar karışımı bekletin Tercihen buzdolabında 1 gün beklesin
4 Pişirmeden önce irmik böreğini dilimleyin Kaptan çıkarmadan üzerine kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin Sıcak servis edin
özel baskı *