Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli

İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi
İrmik Böreği (Gnokçi) nasıl yapılır
İrmik Böreği (Gnokçi) yapılışı

İrmik Böreği (Gnokçi) Tarifi Resimli



Malzemeler:

Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
Yarım su bardağından biraz fazla irmik
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
3 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
1 akarsu kaşığı değin tuz
Yarım akarsu kaşığı karabiber
Yarım nehir kaşığı hindistancevizi

Tarif:

1 Sütü kaynatın Kaynamış süte irmiği dökün ve karıştırarak süt kıvamlanıncaya değin pişirin Karıştırmazsanız irmik dibe çöker ve yapışır

2 Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp içine tuzlu, karabiber, hindistancevizi, yağ ve yarım kadeh kaşarı ekleyin Çırpın İçine kaynamış sütten de bir kaç kaşık koyup çırpmaya devam edin Sonradan yumurtayı koyulaşmış irmikli süte boşaltın Çabucak karıştırın

3 Borcam veya kek kalıbını yağlayıp içine bu karışımı dökün Üstünü bir bezle kapatıp en ince ayrıntısına kadar soğuyana kadar karışımı bekletin Tercihen buzdolabında 1 gün beklesin

4 Pişirmeden önce irmik böreğini dilimleyin Kaptan çıkarmadan üzerine kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin Sıcak servis edin

özel baskı *
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt