iltasyazilim
FD Üye
İrmik Çanağında Krem Şanti Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket oda sıcaklığında margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*2 yumurta
*1 çorba kaşığı sirke
*1 su bardağı irmik
*1 fiske tuz
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı* kadar un
*Kenarlarını bulamak için irmik
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
*Krem şanti
*1 bardak soğuk süt
*Süslemek için toz antep fıstığı
İrmik Çanağında Krem Şanti Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti koyun üzerine kaynayınca soğumaya bırakın
*Derin bir kaba yumurtayı margarini iyice çırpın Krema kıvamına gelince sıvı yağ, yoğurt ,sirke ,irmik, tuz, kabartma tozu,vanilin ve yavaş yavaş aldığı kadar un iyice yoğurulur kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır
*Düz bir zemine merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın
*Bir su bardağı ile hamurun her yerinden yuvarlak parçalar ayırın
*Daha sonra su bardağının bir küçüğüyle tekrar merdaneyle aynı şekilde açmış olduğumuz hamuru halka şekli olacak şekilde kesip önce kestiğimiz yuvarlakların üzerine o halkaları yerleştiriyoruz
*Tam anlatamamış olabilirim resimlerde ne demek istediğimi anlayacaksınız inşaallah
*Daha sonra bir tabağa irmik koyup şekil verdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp fırın tepsimize dizip, önceden ısıttığımız fırına veriyoruz
*180 derece olacak kontrolü* bir şekilde 30 dk pişirelim
*Pembeleşince çıkaralım ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti tatlımıza dökelim
*Tatlımız şerbetini çekerken biz krem şantiyi hazırlayalım
*Sütü krem şantiyi iyice mikserle çırpıp sıkma torbamıza koyalım ve şerbetini çeken irmikli çanaklarımıza krem şantiyi dolduralım ve son olarak ta üzerine fıstık serpelim
*Tatlımız servise hazır AFİYET olsun
*
*Yarım paket oda sıcaklığında margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*2 yumurta
*1 çorba kaşığı sirke
*1 su bardağı irmik
*1 fiske tuz
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı* kadar un
*Kenarlarını bulamak için irmik
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
*Krem şanti
*1 bardak soğuk süt
*Süslemek için toz antep fıstığı
İrmik Çanağında Krem Şanti Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak şerbeti koyun üzerine kaynayınca soğumaya bırakın
*Derin bir kaba yumurtayı margarini iyice çırpın Krema kıvamına gelince sıvı yağ, yoğurt ,sirke ,irmik, tuz, kabartma tozu,vanilin ve yavaş yavaş aldığı kadar un iyice yoğurulur kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır
*Düz bir zemine merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın
*Bir su bardağı ile hamurun her yerinden yuvarlak parçalar ayırın
*Daha sonra su bardağının bir küçüğüyle tekrar merdaneyle aynı şekilde açmış olduğumuz hamuru halka şekli olacak şekilde kesip önce kestiğimiz yuvarlakların üzerine o halkaları yerleştiriyoruz
*Tam anlatamamış olabilirim resimlerde ne demek istediğimi anlayacaksınız inşaallah
*Daha sonra bir tabağa irmik koyup şekil verdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp fırın tepsimize dizip, önceden ısıttığımız fırına veriyoruz
*180 derece olacak kontrolü* bir şekilde 30 dk pişirelim
*Pembeleşince çıkaralım ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti tatlımıza dökelim
*Tatlımız şerbetini çekerken biz krem şantiyi hazırlayalım
*Sütü krem şantiyi iyice mikserle çırpıp sıkma torbamıza koyalım ve şerbetini çeken irmikli çanaklarımıza krem şantiyi dolduralım ve son olarak ta üzerine fıstık serpelim
*Tatlımız servise hazır AFİYET olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.