iltasyazilim
FD Üye
İrmik Helvası (Denemeye Değer) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağından 1parmak fazla irmik
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı dolusu margarin
*Fıstık
İrmik Helvası (Denemeye Değer) Tarifi Yapılışı Su ve şeker bir tencerede kaynatılarak şerbet hazırlanır Ayrıca bir cezvede de süt kaynatılır Tatlımızı yapacağımız tencerede yağı eritelim ve fıstık katacaksak kavuralım Fıstıklar biraz kavrulunca irmiği de ekleyip rengi dönene kadar onu da kavuralım Onemli olan irmiğin iyice renginin dönmesidir Önce şerbeti, ardında yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırıp ağzını kapatalım Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ara sıra karıştırın ki yapışmasın Pişen Tatlımızı bir beze sarıp dinlenmeye bırakın
*Yarım su bardağından 1parmak fazla irmik
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı dolusu margarin
*Fıstık
İrmik Helvası (Denemeye Değer) Tarifi Yapılışı Su ve şeker bir tencerede kaynatılarak şerbet hazırlanır Ayrıca bir cezvede de süt kaynatılır Tatlımızı yapacağımız tencerede yağı eritelim ve fıstık katacaksak kavuralım Fıstıklar biraz kavrulunca irmiği de ekleyip rengi dönene kadar onu da kavuralım Onemli olan irmiğin iyice renginin dönmesidir Önce şerbeti, ardında yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırıp ağzını kapatalım Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Ara sıra karıştırın ki yapışmasın Pişen Tatlımızı bir beze sarıp dinlenmeye bırakın